Gocart 2003

2003-05-14

Sponsoraktivitet den 14 maj på Scandinavian Kartway i Anderstorp. Så var det då dags att samla alla sponsorer i Vegas Racing på det årliga mötet med aktivitet och tema. Teamets bilar, 3 Formel Vee fanns på plats.

I år hade inbjudits från Hong Kong Trade Council i Hongkong Derek Qvist för att berätta hur man skaffar kontakter in i Kina. I samband med att samtliga inbjudna, c:a 60 personer hälsades välkomna av Lars-Gunnar Johansson och Anderz Johansson och blev informerade om planerna i Vegas Racing för säsongen och hur dagens aktivitet skulle genomföras. Därefter höll Derek Qvist en kort presentation i ämnet Kina.

Årets aktivitet var alltså Go Cart på den nya banan i Anderstorp Scandinavian Kartway som är en miniatyr till den riktiga racerbanan Scandinavian Raceway. Efter indelning i 12 lag med 4 man i varje och med en ansvarig för varje lag berättade arrangören och tillika ägaren av Gocartbanan Mats Axelsson om regler och hur allt skulle genomföras. Vi körde ett Le Mans race vilket betydde att efter körda 5 minuter skulle man in i depå för att byta förare och det är då viktigt att göra bytet så snabbt som möjligt för att inte tappa tid. Varje deltagare skulle få köra minst 2 pass och det lag som hann att avverka flest varv stod som segrare.

Dags för start och alla mycket ivriga då 12 bilar skulle ut och fajtas på det torra underlaget som var i starten men efter en halvtimma kom så en regnskur och blötte ner banan med följd att det blev såphalt och med det stora problem för många. Det blev underhand riktiga fajter och lagarbetet märktes tydligt i de lag som verkligen hjälptes åt i bytena för att vara på banan så mycket som möjligt. Till slut stod lag David Andersson som segrare före lag Björn Olsson och på 3.e plats Jens Pettersson.

Prisutdelning med pokaler och applåder. Under racets gång beslutades att från varje lag skulle lagledaren utse en, företrädesvis den som hade snabbast tid att senare få åka en individuell tävling om 10 varv och där förra årets segrare från folkracet i Skillingaryd Eric Anderzon från Plast AB Orion hade ett ”wild card” med pole position som belöning. Vi bestämde också att vi skulle ha omvänd startordning för de övriga vilket visade sig vara ett bra drag. I startfältet hade vi bl.a. en gammal gocart och formelbilsåkare i Fredrik Heinsjö som representerade Toxic Interactive Solutions AB som därmed fick stå sist i startfältet. Det blev faktiskt ett mycket bra race och från sin Pole fick Eric snart ge sig för de lite lättare förarna och föll tillbaka i fältet och slutade på någon av de sista platserna men i toppen hade vi 4-5 bilar som verkligen fajtades och till de sista varven hann Heinsjö ifatt de första och kunde ta hem segern före Tommy Boman och Andreas Andersson.

Därmed ytterligare en prisutdelning varmed Fredrik Heinsjö får ståta ett år med vandringspriset i Vegas Racing innan vi slog oss ner till bords och fick avnjuta en grillad köttbit och potatissallad. Under maten hade vi dragning i lotteriet som hade priser i form av lotter från SMC vilka ligger bakom en storsatsning på Svensk Motorsport med bl.a. priser som resa till ett F1 lopp eller ett Rally VM eller en körning i Formel 1 bil. Vet inte hur utfallet blev men vi hjälpte i vart fall till i satsningen att förhoppningsvis få fram bl.a. en svensk Formel 1 förare inom kort.

Under eftermiddagen kunde de som ville ventilera Hong Kong och Kina med Derek Qvist.

Dagen avslutades med en förhoppningsvis nöjd skara sponsorer som haft en ny upplevelse och ett intressant besök från Hong Kong Trade.

Klicka här för bilder