Gocart 2005

2005-05-11

Årets sponsorträff samlade ett 30-tal deltagare och vi var 22 som körde Gocart. Vegas och Anderz hälsade välkomna och Anderz berättade lite om vad vi håller på med i historisk racing.

Innovatören Ulle Svensson från Visby pratade om ”tänk längre, enklare eller tvärtom” Innan det var dags att beträda gocart banan, det skall nämnas att vädret var fram till dess soligt och fint. Precis innan vi skulle ut för tidsträning kom det en hagelskur och regn som gjorde banan såphal vilket samtliga blev varse. Vi hade 7 lag med 3 deltagare i varje lag som skulle göra upp i 1 timmars Lemans lopp med förarbyte efter varje 10minuter.
Lagen: Team Bladh, Schumacher, Buddisarna, Tuppen, Bond, Tigers och Rövarna. Snabbaste tid hade Buddisarna med med Patrik Budda Andersson. Det skulle visa sig att lag Tuppen med Eric Andersson skulle gå segrande ur striden före lag Tigers med Reine Johansson och 3:a Rövarna med Roger Pompa som kapten.
I den individuella kampen som Joel Arvidsson vann förra året och som automatiskt hade wild card till finalen i år blev en fruktansvärd fight, det blev kubbningar och avåkningar och hämnder utan dess like. Vegas och Anderz bestämde startordningen med inriktning på de lite tyngre i första startledet och de lättare sist till Joels förtvivlan. Starten blev en kamp med Eric Tuppen i pole, men has tyngd var till både för och nackdel, Henke jagade ifatt ut på långa flygrakan men Erics tyngd gjorde att Henke fick en tryckare och hamnade i stängslet långt utanför banan. Henke svarade att invänta nästa varv och trängde Eric som blev hindrad.
Nu blev till slut kampen om segern främst mellan Axel Johansson från SportAtlas och Lars Härensjö från Holmgrens Bil. Dessa 2 skiftade i ledning flertalet gånger men Axel drabbas av precis samma dilemma som Henke i kampen och snurrade av banan och bröt loppet. Därefter kund Lars defilera i mål som segrare före Tommy Boman från Boman & Gardhage och Jan Nylander från Nylanders El & Plast.
Under eftermiddagen serverades kaffe frallor och Bullens korv.
Samtliga verkade mycket nöjda efter ett par timmars lagarbete i Gocarten. Prisutdelning avslutade dagen och Vegas Racing hoppades att kunna återkomma till nästa år igen.
Tack alla sponsorer, både ni som närvarade och som hade förhinder. Lotter till samtliga deltagare delades ut och dragning sker efter några dagar med publicering på hemsidan.

MVH Vegas Racing

Klicka här för bilder från aktiviteten