Gocart 2006

2006-05-10

Så var det åter dags för årlig fajt på Gocartbanan för sponsorerna. I år hade vi vädrets makter på vår sida, strålande sol och + 25 c.

Det känns som det är ett uppskattat arrangemang och alla går in med liv och lust för kampen.  I år hade vi 30 förare i 10 lag och ett tiotal som stod vid sidan med glada tillrop. Anders  Holmqvist från Ballong & Äventyr i Malmö berättade om sin anläggning på Romeleåsen vilken undertecknad med kamratgänget ”Pajkaracet” besökte våren 2005 och som var i vårt tycke toppen, Skånes högst belägna äventyrsanläggning. Värt att fundera över vid kickoff, svensexa eller bara slappa i härlig miljö och äta god mat, för Anders Holmqvist kan även detta.
Vegas berättade kort och visade på plats den ny racersportvagnen Tiga SC81:an. Under samlingen slafsades i sig kaffe och frallor för att få näring till stundens allvar. Mats Axelsson föredrog tävlingsregler och lagen offentliggjordes. 10 lag bestående av:

1. Jan Nylander Stefan Kristoffersson och Rune Carestam 2. Eric Anderzon Kenny Karlsson och Henrik Wiking 3. Emil Anderzon Mats Svanström och Jörgen Stjärneby 4. Tobbe Johansson Joel Arvidsson och Anders Larsson 5. David Andersson Kent Bengtsson och Christer Ohliw 6. Sten Roger Bladh Tommy Boman och Björn Kylman 7. Joakim Ekstrand Claes Carestam och Stefan Skruven 8. Johan Skans Anders Holmqvist och Dennis Damgaard 9. Jan Åke Claesson Mats Håkansson och Damgaard Jr 10. Andreas Hjalmarsson Lars Härensjö och Tysken

Det blev kamp och det skiftade i toppen till stora delar av loppet som skulle vara i 1,5 timmar med förarbyte var 10:e minut. Längsta strået drogs i år av lag Jan Åke Claesson tätt följt av lag Emil Anderzon, StenRoger Bladh och sedan följde lag Eric Anderzon, Joakim Ekstrand, Johans Skans, Tobbe Johansson, Jan Nylander, Andreas Hjalmarsson och David Andersson. Det var mycket hopstötningar med syrliga kommentarer om tidstillägg men utslagit över hela racet var nog alla lika goda kålsupare. Individuellt hade Lars Härensjö wild card i egenskap av förra årets vinnare och han fick starta tillsammans med den snabbaste föraren i varje lag, det blev omvänd startordning för att det skulle bli lite fajt och fajt blev det Stefan Kristoffersson tog starten följd av Eric Anderzon och sedan ungtupparna jagandes. Stefan orkade inte hålla emot mer än 3 varv varvid det sedan blev uppgörelse mellan Emil Anderzon Tommy Boman och Andreas Hjalmarsson. Emil Anderzon klarade hem segern med några sekunders marginal före Andreas Hjalmarsson och Tommy Boman på en 3:e plats. Prisutdelning avslutade eftermiddagen och förhoppningsvis var alla belåtna med en trevlig eftermiddag och som arrangör hoppas jag att alla återkommer nästa år. Tack för ni tog er tid att ställa upp och väl mött på våra race ute i landet under året.

Vegas

Klicka här för bilder från aktiviteten