Final Falkenberg 2008

2008-09-28

Efter lördagens race i Falkenberg slog jag knock out på mina konkurrenter.

Väderprognoserna stämde och det blev race idag under bra förhållanden och i FVee blev det en komfortable seger efter pole position. Sport 2000 hade jag 2:a kvaltiden men bestämde mig för att satsa stenhårt in i första svängen och det lyckades, det blev sedan knock out på KylarJocke. Även om det blev pacecar när det återstod 4 varv och ledning med 3-4 sekunder. Full gas och en lucka direkt, skitroligt...
Tack Bond för att du kom och beskådade. Ser fram mot att du kommer i morron söndag också. Det skall gasas lika friskt "I promise" racet i FVee går c:a 11.45 och Sports 2000 c:a 14.00

Det sket sig i dag och detta tack vare att man fick starta i Pole position. Låter lite konstigt men så var det faktiskt, efter förmiddagnes regn började det torka upp och det blev slicks på. Tyvärr är Pole till höger i Falkenberg och där är inte raceline utan där var det fuktigt och nu fick Kylarjocke fördelen med detta och sedan var det helt omöjligt att komma förbi, Jocke stängde på ett just sätt men om jag hade velat ta en närkontakt med risk för att vi båda åkt av kunde det gått, men jag besinnade mig och lät honom se min front in under sin växellåda i 15 varv. Det är frustererande när man känner att man har fart och kapacitet att åka fortare men inte får..... thats racing. Nu får jag vara nöjd trots allt, på förmiddagen åkte vi FVee i hällregn och från min pole där tog jag kommandot och visade vart skåpet skulle stå. Hade lite tur i och med att min konkurenter snurrade och fick kubbas genom första kurvan. Men först över mållinjen räknas.
3 vinster och 1 andraplats, det är jag jäkligt nöjd med.
Jag träffade 2 av mina sponsorer, Lennart Skans Skogslund Metallgjuteri Anderstorp och Dan Johansson Centramec och jag tror att dom kan vittna om att det inte är någon korpidrott vi håller på med utan det är på riktigt, eller ?? Vi är ju inte själva utan det var totalt 14 heat som skulle köras och i ett av dessa åldermannen 83 år, Erik Berger från Bengtsfors som trots sin ålder fajtas om segrarna med sin Ford Escort BDA. Som sagt det finns hur mycket racegodis som helst för den intresserade. Hoppas nästa år skall bli lite mer sponsorbesökare.
So far so good. Nu är säsongen slut och mången tack till er alla. Jag räknar med er alla även nästa år, om någon är sugen att synas mer på bilen så kan det bli tal om att göra ny kaross till Tigan som är tung och med detta ny lackering, kanske i något företags färg och loggos.
Med en lättare bil, min bil är 15 kg tyngre än Kylarjockes och själv är jag nog mer än 15 kg tyngre än den lille parvelen så kunde vi bantas så skulle nog tiderna krympas en hel del. Men det blir inte lätt på en själv vart fall.

Nu har vi våra sedvanliga golf tävling på Lanna GK den 17 september kl 15.00
Ser fram att höra av dig asap om du kan vara med. Som vanligt ligger det en Grappa i potten.

På gjensyn-