Gocart 2009

2009-05-13

Årets sponsorträff blev återigen en uppskattad och rafflande historia. Vi samlade 27 som körde cart och ytterligare 10-15 personer som inte kunde köra pga skavanker i olika former. Vädret var det allra bästa tänkbara med 15 grader och solsken.

Efter samling med gemensam fika och lite information från Vegas om årets säsong om vad som komma skall blev det indelning i lag inför LeMans tävling enligt tradition. Mitt annars årliga program med intressant förläsare fick inhiberas då Bosse Brasta som var tänkt tyvärr avled i början av året.

Vi delade in alla sugna i 8 lag där vi var 3 man i varje och i vissa lag blev det 4 personer. Det blev mycket rafflande och när sista passet skulle påbörjas inför målgång så var det 3 lag som var inom 5 sekunder. Lag Grusbörnes med Per Micael Anders Larsson och Dennis Damgaard gick ut i ledning med PM bakom ratten tätt följt av lag Nostalgia med Ticko Andreas Andersson och Lennart Skans kamrat från Ljungby. 3:a var Vegas Supporters med Daniel Lövås Björn på ERS och Patrik Åström (han som köpt min FVee) Det var stenhård kamp vilken PM avgjorde med endast 0,422 före Nostaliga och 1,17 före Vegas Supportes.

Vi körde i år en B final endast som bonus för lite extra körtid, A finalen och kampen om vandringspriset avgjordes med Daniel Damgaard (förra årets vinnare) Mats Svanström, Per Mikael, Eric Andersson, Patrik Åström, Skruven från Amicus, Ticko på Nostalgia och Micael Jonsson på AD Plast. Förra årets vinnare som fick en dålig lottning på gridden kunde aldrig blanda sig i tätstriden utan det blev en kamp mellan Skruven, Ticko Jonsson. Micael Jonsson kunde efter halva racet ta över rodret genom att passera Ticko och sedan var det avgjort, Jonsson vann 1,8 sekunder före Ticko följd av Skruven som var 4,2 sekunder efter i mål.

Efter sedvanliga prisutdelningar tackade Vegas för sig och hoppades få ser flera av sponsorerna ute på racen. Samtliga som deltog belönades med en liten sommarpresent.

Utlovad dragning av en övernattning på "the lodge" nere på Romeleåsen kommer att ske under vecka 21. Samtliga företag som sponsrar och som var anmälda kommer att vara med i dragningen.

Vegas