Sturup Raceway 22-23 maj

  • 5HRS090919 056
2009-05-27

Så var då premiären avslutad. Det blev inte riktigt som hoppats. Visserligen hade vi vädergudarna på vår sida i en helg med annars massvis med regn och åska. När vår klass skulle ut så hade det torkat upp och vi kunde åka på slicks. Kvalet gick så där, hade 3:e tid i det tunna startfältet med endast 8 bilar anmälda.

Sturup raceway är en smal och mycket krävande bana, det svänger och går upp och ner hela tiden. Joakim Bergman hade 2:a tiden och ny för i år är Johan Lindebrandt som har ett förflutet i gocart och i Ginetta, en ungtupp som blir att räkna med i år. Johan har hyrt Pelle Svenssons Royale och visade att det inte var något fel på bilen.
Race 1 stod jag bakom Johan som hade pole och snett framför Jocke, men både jag och Jocke tog oss före Johan runt första svängen ut på första varvet. Tyvärr var jag själv alldeles för het och mina nya puckar för kalla så det blev ett besök ute i naturen med bärgning och pace car som följd. Men jag blev upplyft och kunde för egen maskin ta mig till depån men fick agera åskådare och se hur Johan i slutet passerade Jocke. Nu hade jag turen att ha med ett av mina barnbarn som hjälpte mig att sanera bilen på småsten och lecakulor.

Race 2 fick jag starta sist då jag inte fick någon tid i race 1. Hade väl möjligheten att kunna nå en 3:e plats men även detta race blev inte som tänkt även om jag efter 4 av de 14 varven var uppe på 4:e efter Norrmannaen Dagfinn Larsen och hade korn på 3:e platsen så hände att jag i den snabba vänstern efter start och mål kom åt huvudströmbrytaren och bilen dog, det tog en stund innan jag kom på vad som hänt men det blev att börja jaga från plats 6 igen men slutade till sist 4:a.
Som sagt inte nöjd med insatsen men vi skall göra en grundlig inställning till Karlskoga i juni och se om vi kan fajtas med Jocke och Johan.
Det kräver nog att lätta ekipaget en del för att vara med längst fram trots allt. Ny kaross kan också vara ett vapen för att banta vikten.

Tack Janne Sandqvist JB Metall som kom på besök och var behjälplig i det osäkra vädret.

Tyvärr verkar det inte bli något Anderstorp för vår klass, jag förstod på deltagarna i Sturup att man hoppar över denna tävlingen.

Återkommer med mer inför nästa race.