Falkenberg

2010-09-10

Gott folk, Ett stort tack för ert stöd även under denna säsongen till förmån för mitt brinnande intresse inom racingen. I och med Falkenberg Classic 2010 är säsongen nu avslutad. Det blev för min del en bra avslutning, 2:a i lördagens race och 4:a på söndagen.

Klassen har blivit tuff med 4-5 förare som krigar i toppen och däribland räknar jag mig själv. Vi har väl ett par team där det meckas och skruvas på en nivå som kanske ligger ett par snäpp högre än vad som kan förväntas i historisk racing men huvudsaken är att man har roligt. Vi var 15 bilar i klassen i helgen. Med kvaltid som 4:a i båda racen fanns taktiken att låta de i första startledet köra av varandra och precis så blev det i lördagens race då det var hett längst fram med norrmannen Dagfinn Larsen och Jocke Bergman. Jag fick haka på Nicklas Johansson som kunde bärga segern 0,8 sekunder före mig. Söndagens race blev lite lugnare och rubricerade 3 förare var något snabbare än mig varför jag slog av på tempot och bevakade min placering med målet att få hem bilen utan större skador eller skavanker.

Det har blivit 6 pallplatser under säsongen, och det blev en 3:e plats i RHK cupen totalt.

Det har varit lite små och i vissa fall egenvållade chassibitar som bidragit att man inte kunnat fullfölja några race men i stort sett har det funkat mycket bra. Ett stort tack till mina meckar Per och PM.

Nu är det att ”fila” i höst/vinter för att hitta lite mer pulver till nästa säsong.

Kan konstatera att min karriär just passerat 10 år inom racingen och nu kommer jag nog att ta det i 10-årsintervaller framöver. Med vetskap att vi har den gamle räven Erik Berger från Bengtsfors som i år var 85 år fortfarande aktiv och dessutom kubbas i toppskiktet så känns det tryggt inför framtiden.

Med förhoppning att kunna behålla er i min supportskara även nästa år önskar jag er en lugn höst/vinter och ser fram emot våren igen.

Jag tänkte göra nån liten sammankomst i höst vilket jag hoppas se dig på. Detta återkommer jag med liksom en uppdatering på min webb som kommit lite på efterkälken detta året. Men det kommer att finnas lite onboard från några race senare att tillgå

Ha dä

Vegas