Internationell sponsorträff med Vegas Racing 5 mars 2010

2010-03-08

Den senaste sponsorträffen med Vegas Racing hade internationella inslag. Detta då huvudtalaren Stefan Lorentzson tagit sig hela vägen från sin bostad på Manhattan och Anderz hade precis kommit hem från Brasilien.

När väl alla drygt 40 personer kommit på plats, fått ett glas vin eller öl presenterade Vegas några av de senast inkomna sponsorerna följande var närvarande, Jan Wärnelöv Fasty Anderstorp, Jan Fredriksen Frepart Tullinge, Ulf Enocsson Enoc System Anderstorp, och Mikael Larsson MPL Konstruktion Reftele. Därefter informerades lite snabbt om förra årets säsong. Den resulterade i tre pallplatser men också mycket haverier och avåkningar. För att årets säsong ska bli bättre har stora arbeten gjorts med bilen, allt från motor, upphängningar och monocoque. Bland annat har P-M bytt ut 700 nitar i underredet. Det kommer att under året att rejsas i Hockenheim, Anderstorp, Karlskoga, Knutstorp, Våler och Falkenberg. Fler tävlingar finns med i planerna men det är tydligen inte riktigt färdigförhandlat med Anita ännu. 

Anderz informerade om historisk racing och förklarade att det inte handlar om att finåka utan här är det racing på allvar. Dock är det skillnad mot modern racing då tälten är öppna, alla är hjälpsamma och det råder stor gemenskap. 

Då träffen hölls på Anderstorps museum för racing, Scandinavian Raceway Nostalgia, berättade innehavaren ”Ticko” om sin verksamhet. Dessutom informerade han om årets stora event ”The Race Legends” som kommer att bli riktigt bra. Bland annat kommer förare så som Lill-Lövis, Reine Wisell, Emerson Fittipaldi, Patrik Åström mfl. Behöver ni biljetter till detta event är det Ticko ni ska kontakta. 

Nu var det dags för Stefan Lorentzson, President of Volvo Group North America att ”tjöta” lite som Vegas utryckte det. Stefan bor tillsammans med sin familj sedan 3,5 år på Manhattan New York. Skillnaden mot Sverige är stor då det bor ca. 19 miljoner i stor NY, 8,5 miljoner i NY City varav 1,5 miljoner på Manhattan. Det är en imponerande logistikapparat som ska förflytta de 8 miljoner som varje dag tar sig in till Manhattan för att arbeta och sedan hem igen efter dagens slut. Tur då det finns Volvobussar att åka med. 

Stefan har de senaste 10 åren jobbat som ”stabsråtta” på Volvo varav åtta år utomlands. Hans framgångsrecept är att omge sig med kompetenta människor, inte stå med mössan i hand utan tro på sig själv och visa stor respekt för andra människor. 

Det bor ca. 35.000 svenskar i NY City och det är verkligen en stad alla bör besöka och då i September då vädret är som bäst. 

Efter en kort frågestund var det nu dags att få lite mat i magen. Goda soppor sköljdes ner med Vegas egna ”Rejsling” och mentala förberedelser inför simulatorracingen påbörjades. 

Alla fick möjlighet att träna lite i simulatorerna innan det blev dags för tidskval. Det gick bättre för vissa och något sämre för andra. Vissa hade till och med stora problem att hitta ut ur pitboxen. Finalen avgjordes mellan de som hade de tre bästa tiderna i kvalet. Bästa tid hade Patrik Åström följt av Daniel Damgaard och Ulf Enocsson. Att det fanns utrymme till vätskepåfyllning mellan kval och race var inte till fördel för Patrik då han lyckades köra av och förstöra både hjulupphängning och aerodynamiken redan innan racet startat (tur att det inte gör lika ont som i verkligheten både i kropp och pung). Daniel vann till slut lätt med Ulf på andra plats följt av Patrik som fastnade i sandfållan efter rakan. Det är lätt att konstatera att ”don´t drink and drive” stämmer mycket väl då Daniel hade plikten att köra hem sin far och andra gäster från Reftelehållet.

Med en sista grappa innanför västen tog sig alla hem nöjda och belåtna med en önskan om en bra säsong för Vegas och Anita.

Tack alla som ville vara med och hoppas ni hade det trevligt, tack också till Ticko och Anette för arrangemanget denna kväll.

Vid pennan Patrik Åström