2010-07-04

Hallå i sommarvärmen.. Äntligen lite värme och inte vilken värme som helst, jävligt varmt var det. 32 grader. Åter hemma efter en utflykt till Spa i Belgien. En liten nätt resa på 230 mil med husbil och släp genom Danmark och Tyskland, en resa med både nöje och kundbesök på vägen.

Det blir aldrig som man tänkt sig, väl framme och sammanstrålning med svenskkolonin, vi fick nöjet att använda Formel 1 boxarna och det är inte omöjligt att man suttit på samma "trissebo" som de riktigt stora i F1 cirkusen.  Vi var 8 tävlande svenskar i S2000 i den Engelska serien, totalt 45 bilar i 4 olika klasser. Nicklas Johansson hade med hela Mattsson Motorsport trailern med cateringutrustning som sambo Isabel och Malin med lite assist av Anita fixade en helt otrolig hushållning hela helgen, det fattades inget på borden både vad gäller mat och dryck. (jo Grappan och T-blå fixade jag) Vår klass innehöll 15 bilar. Första fria passet blev en riktig överraskning, efter att växlat om lådan för lite högre hastighet för Spa banan visade det sig att jag gjort en omkastning av 2:an och 3:ans växel och det blev inte riktigt roligt att hantera men jag åkte halva passet för att friska upp minnet från tidigare år i Formel Vee på denna banan. Det går fort och det är riktiga högfartskurvor så det gäller att hålla i hatten. Att hålla plattan i Eau Rouge kräver stålsättning liksom runt Blanchimont innan chicanen före start och mål.

Efter 4 varv på tidskvalet rök bakre undre bärarmen av och det hände på ett skonsamt ställe på banan där det inte gick så fort (en sån jäkla tur) det blev bärgare in i depån.

Nicklas hade som tur var en reservarm med sig och jag fick muta upp hans meckar att hjälpa mig att byta och sätta hjulet på rätt kurs igen. Stort tack Nicklas för detta.

Race 1, vi står i mitten av fältet då de andra klasserna är lite starkare motormässigt men mitt mål var att åka från Spa med hel bil, tog det ganska lugnt på första varvet för att känna av lite och sedermera ta mig upp genom fältet och till slut bli 4:a i klassen. Nicklas vann i en tuff kamp med engelsmannen McDougall.

Race 2 blev en tuffare kamp då jag var lite tuffare i starten och var med lite högre upp, det kom att bli en kamp med gårdagens 3:a engelsmannen G Pollard i en Royale. Jag hade honom på behörigt avstånd under hela racet men på de 3 sista varven missade jag en trög 1:ans växel in i de 2 hårnålarna så det kunde kostat denna placeringen. Höll dessutom på att bli diskad för att inte lämnat plats för en konkurrent som var snabbare rakt fram men långsammare där det var krokigt, fick svart flagg 3 varv från mål och funderade på det 7 km långa varvet på vad tusan skall jag göra nu ? aj faen tänkte jag till slut skall jag ändå bli diskad kan jag lika gärna köra klart alla varven vilket jag gjorde. Efter målgång blev det att uppsöka domaren och protestera, jag fick se bandupptagning på incidenten och på bild ser det inte riktigt ut som man själv uppfattar det. Men när resultatlistan kommer ut så är jag med i den. Det blev en 3:e plats efter Nicklas och McDougall och efter summering så är jag jättenöjd med detta. En kanonhelg både på banan och vid sidan, min laptimer visade att det som fortast gick i 235 km/tim,2,50 per varv och snitt runt banan på nästan 150 km/tim.

 

Bifogar lite bilder från helgen, notera min nya hjälm sponsrad och målad av Lasse Mehtola, många besökare som har förevigat detta unika exemplar.

 

Kommer att lägga upp onboardbilder från race 2 på webben när min webbmaster har en stund över....

 

Ha en härlig sommar och "live your life today, tomorrow might be too late"

Nästa race I kalendern är Våler I Norge 27-29 augusti.

 

Vegas