Spa Belgien 2012

2011-06-17

Ja nu är vi på ruta 1 igen. Helgen på Spa blev inte så som jag hade hoppats. Motorn fortsätter att gäcka och är kraftlös. Jag hoppas Per får till det till kommande helg som är på Gelleråsen i Karlskoga.

Annars var det generellt sett trevligt tillsammans med alla andra svenskar och Engelsmän som fanns på startgridden. Vi var totalt nästan 50 bilar i 4 olika klasser. Lördagens race blev mycket kaotiskt, efter lineup och formationsvarv avbröts starten och det påkallades ”wetrace”. Vi hade 10 minuter på oss att byta till regnpuckar, det var fullkomligt kaos i F1 depån på Spa Franchorship. Då jag var ensam så kan ni tro att Vegas slet som en hund. I ösregn. Men till slut lyckades jag och efter den persen var jag helt slut, i bilen spänna fast bältena och i väg till ny start. Det blev ett race som man knapp vågar tänka på, inte en meters sikt i kölvattnet efter bilarna. Ungefär detsamma som att i duschen titta rakt in i strilen. Hur som helst avbröts racet innan utsatt tid då det var fullt med gulflagg och avåkningar, turligt nog ingen som kom till skada även om en del fick uppsöka läkare efter racet. Det slutade med en 5:e plats i klassen.

Race 2 på söndagen gick i strålande sol men tyvärr så blev det en upprepning av racet för min del från Anderstorp då jag blev frånåkt på de långa rakorna, tror det blev en 8:e plats till slut.

Bara att packa ihop och dra sig norröver igen. Hustrun som bisittare genom Tyskland för ett brake och ett par timmars sömn i Heiligenhaven med påföljande snabbesök på pråmen i Puttgarten.

Vi hörs efter Gelleråsen igen

Vegas