Våler

2011-08-26

Alllllååå igen, Nu äntligen var det lite glöd i skiten, efter justering av lite lager i bakvagnsupphängningen bland annat så blev det en kanonbra helg i Norge. Avresan var i torsdags, och med anlöpning Våler som ligger 70 km norr om Kongsvinger sent torsdag kväll.

Fri träning hela fredag eftermiddag med så många pass att man varken hade ork, bränsle eller råd att köra allt. Men det kändes faktiskt mycket bra, bilen gick kanon och tiderna som man fick via sin egen laptimer skvallrade om att nu funkade det.

Vi var 11 Sport 2000 bilar och vi kubbades med några andra formelbilar som placerats i vårt heat det var några snabbare bilar bl.a 1 Formel 2:a och en Formel Opel Lotus. Kvalet på lördag förmiddag gav besked direkt, 2:a tiden i vår klass efter Nicklas Johansson som varit överlägsen i klassen nu några år men bara 0,1 sekund efter, därefter ytterligare några bilar inom 0,3 sekunder vilket bådade för ett tufft race. Rullande start och i startled 2 tillsammans med Nicklas hade vi före oss de båda nämnda formelbilarna, det blev tight i starten men lyckades att behålla min position med flera bilar bakom, Dagfinn och Kylarjocke och sedan hela kopplet. Efter några varv hade F:2an fått temp i sina däck och åkte lite snabbare än vi andra, Nicklas lyckade åka förbi Formel Opeln och sedan var jag tätt efter dessa båda herrar. Vi skakade av oss resten av fältet och hade riktigt tighta fighter, Opeln attackerade Nicklas och jag själv alldeles i hasorna, 1 varv från mål så gjorde jag ett litet misstag och gled ut i sandfållan strax före mål men hade turen att mala mig igenom och ut på banan igen men Dagfinn Larssen snodde min 2:a plats. Jag blev 3:a och mycket nöjd med insatsen framförallt i kamp strax bakom Nicklas.

Race 2 på söndagen blev dramatiskt strax före start då det ena stunden var solsken och andra ösregn, alla kollade alla vad som skulle väljas, slicks eller regnpuckar. Efter många mogna överväganden så slutade det med att alla kom till line up på regndäck. Nu blev ju detta valet galet då det torkade upp och risken var stor att man skulle ”elda upp” de supermjuka regndäcken. Konstigt nog klarade de sig otroligt bra och detta racet blev en kamp mellan F2:an, Nicklas, Tomas Otterberg i en Formel Ford 2000 och mig själv. F2:an var nog lite i vägen, snabb rakt fram och långsam i böjarna. För egen del var det likadant som på lördagen att jag blev efter rakt fram men efter de krokiga partierna var jag ifatt och stötte lite på de framför. Klar 2:a i klassen efter Nicklas. Kunde dock slutat i pereferin på första varvet då jag tog ett ”alternativspår” som man gör i rallycross. Var ytterst nära att snurra efter chikanen och då var jag 3:a totalt, hade 5:e tiden på gridden. Fick nog lite extra ballast i form av lerjord och Otterberg smet förbi. Sammantaget för helgen kände jag att det var först nu som bilen gått riktigt och man är med där fram igen. En 3:e och en 2:a plats är klart godkänt tycker jag. Nu är det Falkenberg  kvar som är finalen i RHK serie den 16-18 september. Under tiden ”live your life today, tomorrow might be too late”

Vegas