Anderstorp 2013

  • Anderstorp
  • Anderstorp (1)
2013-05-12

Ja så var då Anderstorps Helgen avklarad

Vårt elfel avklarades 10 minuter innan första träningspasset, motor funkar mycket bra. Min däckleverans slog fel och jag ficka slita lite på gammalt/halvslitet. Det renderade i sista kvaltid i vår klass. Till race 1 som avgjordes på lördag eftermiddag blev en härlig resa (så länge den varade). Tog mig förbi alla i vår klass och var i en betryggande ledning då jag hade en lite fajt med en bil i en lite snabbare klass, det slutad på nästsista varvet efter flygrakan där det går som fortast, c:a 220 km.

Det var en ”liten ” Dansk som jag hade fajtats med som inte klarade kurvan efter rakan och snurrade, jag hade inte tillräcklig plats att passera honom utan rammade honom i sidan och vi stod mitt i svängen med bilar som blev okörbara, bara att springa utanför banan och sätta sig i säkerhet och vänta på bärgare och dumpers. Det såg ganska illa ut till att börja men efter min eminente mekaniker Per Törnwall så plockade vi bort höger fram upright och en bärarm, bärarmen hade jag reserv men uprighter är mycket speciell och till slut kom än en gång räddaren i nöden Jocke på JSA Mekaniska i Bredaryd till undsättning det behövdes svetsas av någon som kan detta och det kan denne man. Kl 22.30 på lördag kväll var han klar och jag hämtade up denna igen och Per var på plats i depån söndag morron kl 05.30 och plockade ihop grejorna. Fronten blev också skrot + en fälg som också fick en tryckare, själv klarade jag mig utan en skråma liksom Dansken. Min gamla front fick hängas på provisoriskt med Silvertejp, (mycket användbart)

Dags för race 2 söndag eftermiddag, eftersom vi inte var mer än 6 Sports 2000 blev vi hopslagna med vingbilar som är snabbare än våra och på gridden hamnade jag mitt i fältet, kom iväg som 2:a i vår klass och på 2.ndra varvet tog jag mig förbi Tomas Forslund och ökade avståndet ganska snabbt, men det blev ingen glädje denna helgen, efter 8 varv så hände något i motorn och jag måste bryta. Det visade sig att en vippa lossnat på den överliggande kamaxeln så det skall troligen inte vara några problem.

Så sammanfattningsvis blev det en skithelg men glädjande var att motor går mycket bra (när den går) så fortsättningen hoppas jag kan bli riktigt trevligt.

Hoppas få se er på något framtida race, i helgen hade jag ett par av er och jag tror att det var positivt eller ???  inte bara vår klass utan alla andra klassiska gamla bilar att beskådas..,

Nu väntar hårt arbete för mina meckar inför nästa race om 4 veckor i Karlskoga.

Rapport inför detta kommer när vi närmar oss, under tiden skall jag åka över till USA och lära lite av Indy 500, hoppas kunna få lite tips från detta klassiska race med c:a 500.000 åskådare på huvudtävlingen

Under tiden , live your life today, tomorrow might be too late.