Falkenberg 2013

  • F
  • F (1)
  • F (2)
  • F (3)
2013-09-09

Det är ju helt underbart att få avsluta säsongen med seger både på lördagen och söndagen i vår klass i RHK, Racerhistoriska klubben, det blev också liksom förra året totalseger i cupen.

Sponsorer / govänner…

Eftersom vi varit något mindre deltagare i vår klass Sports 2000 i år och liksom förra året fått åka i heat tillsammans med Formel 2, Formel 3 och Formel Opel/Lotus som alla är mycket snabbare med större motorer vilket betytt att vi inte haft en rimlig möjlighet att kriga om de första platserna i våra heat. Nu satte jag ut hakan i lördags och sa att får vi regn på söndagsracet så skall det bli åka av..  min önskan förverkligades, söndag morron blev det regn och det var att smälla på regnpuckarna, en liten eftertanke rullade genom huvudet att nu kanske man stuckit ut hakan för mycket. Race 1 på lördagen vann jag vår klass och blev 8:a i heatet och med 9:e bästa tid, detta betydde att jag fick ruta nio, 5:e startledet på gridden till söndagen. Helgen var med rullande start som förvisso är både för och nackdelar, stående start innebär en risk om någon får motorstopp på gridden och står i vägen för bakomvarande och rullande start innebär att det är fler bilar och högre hastighet in i första svängen med både kalla däck och bromsar. Lördagsracet avlöpte utan större problem och det gjorde även söndagens med undantag av någon som snurrade in i första kurvan. Nu började det roligaste… konkurrenterna med större motorer hade problem i halkan och en efter en smatt jag förbi och efter 10 varv, halva loppet var jag uppe på 2:a plats totalt. Före mig hade jag nu Roger Johansson i en F3:a, Roger och jag kubbades på tiden i Formel Vee så det blev en avslutande sista hälft av racet med att jaga Roger, jag var  ända in under växellådan i de kurviga partierna men Roger är rutinerad och stängde mina uppvaktningar på ett just sätt, ut på långa startrakan fick jag inget slagläge då F3:an går mycket fortare. När den svartrutiga flaggan föll efter 20 varv så skilde endast 0,3 sekunder, tänk att man vrålade inne i hjälmen riktiga glädjevrål. 3:a blev F2:an 9 sekunder efter. Jag och Roger skojade efter att har man gått i Formel Vee skolan så klarar man att åka i halka.

Jag tror ni förstår vilken härlig känsla man fick efter målgång och att det inte bara var snack att man hoppades på regn. Detta betydde att det var första gången man fick träda upp på prispallen och pussa lite på kranskullan…. 

Tack till er som kom dit och övervakade, Bond var på besök på lördagen och Mats Enwall på söndagen, jag tror han kan intyga att det var ett otroligt race som han fick beskåda.

En härlig helg och framförallt en bil som inte fått en skråma, nu skall det tvättas av och så skall det bestämmas om det blir en Englandsresa i Oktober eller ej, vi får se hur det ser ut i kassan.

Jag återkommer med lite bilder och resultatlista och funderingar hur och om vi kan ha en återträff i höst på något sätt att prata racing och prova vin.

Jag vill redan nu tacka er sponsorer för att ni ställt upp på sedvanligt sätt och jag hoppas naturligtvis att få ha er kvar inför nästa år. Med detta förstår ni att ”showen går vidare” ”live your life today tomorrow might be too late”

Kan passa på att redan nu hälsa en ny sponsor välkommen till nästa år, Robert Stenvall, Paul Hall AB i Jönköping,  tusen tack för det.

Återkommer hur det blir med höstplanerna.

Vegas