Gelleråsen 2013

  • Karlskoga (1)
  • Karlskoga
  • Karlskoga (2)
  • Karlskoga (3)
2013-06-16

Så var då 2:a deltävlingen för 2013 avklarad på Gelleråsen i Karlskoga

Det var mycket roligt att åka hem denna gången med en bil som var i absolut samma skick som när jag åkte.

Det blev 2 andraplatser i Sport 2000 men egentligen blev det 2 segrar för vinnaren var av nyare årsmodell och åker i en annan klass i Sport 2000.

Väderprognoserna var inte de bästa när vi åkte hemifrån men denna helgen hade alla vädersajter fel, var fall när det gällde våra pass för vi slapp regnet överhuvudtaget. Men själv önskade jag lite blött på söndagen så vi kunde varit med och fajtat lite med lite vassare bilar som åkte i samma heat som oss, från Formel Opel Lotus till Formel 2.

Men mina mekkar kommer ändå att få lite att göra innan nästa race som är Knutstorp som är 6-7 juli. Har lite problem med att växlarna inte hoppar i som de skall och det var det som gjorde att jag tappade förstaplatserna både på lördagen och söndagen, på söndagen var jag i ledning ända till det var 2 varv av de 16, då missade jag växeln mellan ettan och tvåan och så vips var Thomas Forslund förbi. Men även bromsarna måste modifieras, när det var 3 varv kvar så gick pedalen i botten i slutet av rakan innan ”trösen” och det är ju inte så roligt när det går i 200 knyck och det svänger 90 grader. Då får man gå på pedalen tidigare och pumpa upp tryck vilket också gör att man tappar tid men totalt sett var det en bra helg, bilen funkade, kanske kunde ändrat lite i växellådan för att få lite bättre fart ur en del kurvor. Bofogar bild med hel pilot och bil, bild på läktaren som är med besatt än när STCC kör modern racing. Och så ligger ju Karlskoga i Värmland (även om det tillhör Örebro län) och här är det ett otroligt intresse för allt vad bilar och motorcyklar gäller. Bifogar en bild på en klassiker från Varberg Gösta Karlsson som var på besök, han åkte Saab Sport tillsammans med min pappa i början på 60 talet nere på Nürburgring, han berättade för mig att han som ung spoling i sin karriär början 60 tal frågade Erik Karlsson ”på taket” om han visste nån förare med lite erfarenhet, han skulle åka långlopp och Erik sa direkt att ring Ingemar Johansson i Bredaryd och så blev det. Tror dom vann ett par gånger tillsammans.

 

Nu orkar jag inte mer i kväll det har varit en tuff dag race kl 09.00 och sen ihop plockning för hemfärd, lossning av bil och allt omkring, mat tvätt och så ta hand om hustrun som visserligen var med som trygghetsråd men utan biltokar…..

 

Återkommer inför Knutstorp.

 

Live your life today tomorrow might be too late.

 

Villavegas är nu uppdaterad med nya bilder från senaste resan (av våra ungdomar)

 

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

 

Under tiden ha en härlig midsommar

 

Vegas