Knutstorp 2013

  • Knutstorp
2013-07-08

Så har vi även avverkat Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp i Skåne som var 3:e deltävlingen i RHK serien

Det kunde inte bli en bättre inledning på semestern, 2:a på lördagsracet och seger på söndagen.

Några av er var på besök och jag hoppas ni trivdes i sommarvärmen bland alla bilar som fanns att skåda, det var c:a 300 tävlande ekipage i 14 heat, vårt heat bestod av 9 Sports 2000 och vi körde tillsammans med en blandning av F2, F3 och Formel Opel Lotus som är betydligt snabbare än våra bilar. Kvalet avgjordes på lördag förmiddag och det slutade med 4:e tid (åkte på lite åldriga puckar)

Men när vi sen kom till race 1 sent på lördag eftermiddag fick jag på friska puckar och då blev det lite annat ljud i skällan, efter starten tog jag mig förbi Johan Andersson på första varvet och sen efter 2 varv även Tomas Forslund, framför hade jag nu en dansk Nils Jörgen Jörgensen som blev nästa byte att stressa, tyvärr slutade det efter 6 av de 10 varven då Safetycar kom ut pga en bil som börjat brinna. Racet fick av avslutas efter safetycar och 2:a platsen ett faktum. Snabbaste varvtiden från race 1 var kvalificering till race 2 och den knep jag och fick lite bättre plats på gridden till race 2. fick en halvbra start dels beroende på en lite högt växlad ettans växel men den hade jag mer nytta av i hårnålen sedan men trots det kunde jag behålla min position i vår klass och efter 12 varv var jag klar etta med en marginal på 10-12 sekunder. Det var varmt och det kan tyckas vara en baggis men det blir en sån hjärntömning även om racet inte varar mer än c:a 15 minuter, man kan ju tänka F1 förarna som åker i bortemot 2 timmar och med hastigheter runt 300 km/tim.

Lägger ut en film från race 1 på youtube inomkort

Nu slappar vi till den 23-25 augusti då vi åker till Kinnekulle Ring uppe i Västergötland

 

Om era  vägarna är i närheten av Balaton i Ungern så finns jag och hustrun där mellan 17-28 juli för att övervaka domänerna, bara att ringa så blir det vinprovning och motion upp på kullen Somlo Hill, Palinka blir bonus.

 

Live your life today, tomorrow might be too late.

 

Ha en härlig sommar

 

Vegas Racing

Vegas