Knutstorp Revival 2014

  • 1HRS140525 065
  • 1HRS140525 007
  • 1HRS140525 012
2014-05-26

Då har vi avverkat första racet för säsongen 2014 på Knutstorp Revival.

Jag måste först säga att det var ett otroligt bra arrangemang, mycket bilar, mycket folk och härligt väder. Ett bevis att den Historiska Racing är mycket populär. T.ex. publiksiffran för STCC häromveckan slog man på Revival redan på lördag förmiddag. Över 300 tävlande racerbilar i olika former och åldrar är imponerande, STCC hade väl 13-14 st, räddningen i modern racing verkar vara Rallycrossen som kör några race samtidigt där.

Hur som helst för min egen del, kvalade 2:a på lördagförmiddagen och eftermiddagens race var jag i ledning med betryggande marginal då det blev gulflagg (och då råder förbud att köra om) Tomas Forslund missade detta och körde om både mig och ytterligare ett par bilar utan att märka detta. Eter grönflagg så blev det jakt på Tomas och efter att han bromsat på sig kurvan före hårnålen kunde jag in mot hårnålen gå upp jämsides men då tog han höjd och drog rakt in i mig vilket slutade med att jag kom lite utanför banan och tappade både Tomas och bakom jagande Jan Hellberg. Tomas blev sedan struken i listan och jag slutade 2:a ibland våra Sport 2000, men i vår klass som stäcker sig upp till 1982 vann jag.

Söndagens race var jag också i ledning större delen men i slutet tappade jag fäste och kunde inte hålla Tomas bakom mig, det blev likadant här 2:a i mål i Sport 2000 men segrare i klassen upp till 1982.

Min trogen mekk Janne Bubben från Gnosjö hade en lugn helg även om det var att putsa lite gummirester från sammanstötningen och ytterligare oljeläckade som gäckar oss. 

Sammanfattningsvis en underbar helg, bilen hel och så kan jag bara beklaga att inte fler upptäcker hur trevligt vi har det på våra histriska race, dock hade jag en stab (från Gnosjö) på besök och jag tror att dom var ganska nöjda också

Tilläggas kan att det var påkallat klädsel från 50,60 och 70 tal vilket många anammat och blev en härlig vy i depån.

Nu drar jag och hustrun till Ungern för att njuta lite färskvin innan uppladdningen för Gelleråsen i Karlskoga om 3 veckor.

Skall försöka lära mig att lägga ut lite bilder liksom filmsnuttar från min onboradkamera snart

”live your life today, tomorrow might be too late” 

Vegas

www.vegasracing.se   uppdaterad med aktuella sponsorer

www.villavegas.se