Knutstorp SPVM 2014

2014-07-07

Så har vi då avverkat Knutstorp denna helg i ett makalöst varmt Kågeröd i Skåne, det blev elddop i alla bemärkelse.

Otroligt mycket folk både på lördagen och söndagen, tack ni som kom ifrån mitt sponsorgäng.... Anlände sent torsdag kväll med förhoppningen att vårt fria pass på fredag morgon skulle avlöpa i lugn och ro efter vi bytt packning till oljetråget som vi nu till slut trodde var boven till vårt oljeläckage. 

Men akkkk, efter första passet, lika solkigt under motorn igen, bort med skyddsplåt och rengöring för att varmköra ordentligt och se om det syns något, nej nej nej det gör det inte men jag känner på yttligare lite bultar och några går att dra lite till, nästa fria pass på eftermiddagen och till min förvåning är det nästintill tätt, härligt, mennnn, nu fick jag inte i 2:ans växel vid nedväxling från 3:an, framförallt hände detta efter långa rakan då man verkligen behöver hjälpen att bromsa med motorn, gör lite justeringar i länkleden och hoppas att det skall hjälpa till lördag morgons tidskval. Detta hjälpte inte ett dugg och kvalet fick gå med osäkerheten att inte veta om lådan funkade som den skulle, fick trots detta bästa tiden i vår klass med 2-3/100 sekund före en ny dansk som varit med tidigare år och åker mycket fort. Men vad göra åt problemet med växlarna, tillsammans med en av mina konkurenters mekaniker Björn Zetterman beslutar vi oss för att riva ner bakdelen på växellådan och se om det är något som kärvar inuti lådan, sagt och gjort men utan att hitta  något påtagligt förutom möjligen ett glapp i ledstången, men hittar också en gummirest från däck i leden som växelspaken sitter i och det tror jag var problemet.

Race 1 efter lunch på lördagen och som första heat och ej kunnat studera startproceduren som var med lampor, 5 röda lampor tänds i sakta följd och när alla sloknar går starten, det var bra en sak att den 5:e lampan hade bara hunnits tända varefter allt slocknade och starten gick, tyvär var jag inte riktigt med och tappade placeringar i starten men efter 2 varv var jag uppe på 2:a plats i vår klass, det större bilarna F2,F3 och Formel Opel försvann eftersom de är mycket snabbare än våra, en bil går av efter långa rakan och det blir safety car och fältet samlas ihop igen. Till min stora glädje funkar nu växelreglaget utan problem och jag konstaterar att en liten j...vla gummirest från däcken sysselsatt mig i flera timmar i olja och skit i onödan. Men inte nog med det men bil går inte riktigt fort nog rakt fram, efter race 1 som jag slutar 2:a efter Niels Jörgensen med Kåre Minnberg som 3:a. Ytterligare lite hjälp av racekompisar konstaterar vi att ena porten i förgasarn inte öppnar fullt och därmed inte ger full effekt, detta åtgärdas inför race 2 som går på söndag förmiddag. Nu var det annat ljud i skällan, starten gick bättre och nu just i kölvatten efter dansken efter starten blir de jakt och efter 2 av de 12 varven passerar jag honom och drar ifrån till ett begagligt försprång som jag håller ända in i mål utan några yttligare intermesson eller problem. Det var en svettig helg både med mekandet och temperaturen som låg upp emot 30 grader.         1 andra plats och 1 Victory är ett tillfredsställande resultat som jag är nöjd med.

Nu väntar Mantorp i Augusti som jag ser fram emot efter som vi inte kört där på 7 år.

 

Under tiden ha en riktigt härlig sommar, själv åker jag och hustrun till Ungern för att se till att vi får hem en stor laddning med välsmakande "Raceling" till hösten

Hemsidan är nu uppdaterad med bilder från respektiva race, på G är lite onboardbilder

Ha en bra helg 

"live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se uppdaterad med aktuella sponsorer

www.villavegas.se