Info Vegas Vin å Racing inför 2014

  • Vin
2014-02-26

Det känns att våren ligger och lurar, man hör fågelkvitter på mornarna och ljuset blir mer och mer påtagligt = Nu är det vår……. Tyvärr blev det ingen träff i mellandagarna som jag hade tänkt pga liten uppslutning.

Summeringen från 2013 får väl annars anses som mycket bra, det blev klasseger i Sports 2000, en härlig avslutning i England och på ARC:S årsmöte blev jag tilldelad diplom för årets (2013) bilprestation.
Nu är det 2014 och ser med spänning fram emot denna säsongen då det verkar komma till ytterligare några fler bilar att tampas mot. Det är totalseger igen som är målet.

I verkstan jobbas det planenligt, motor är på uppgradering hos Nicklas, kaross är bättrad/lappad liksom bottenplattan efter diverse kontakter mot curbs och annat som kan finnas vid sidan/kanten av banan. Drivpaketet är hos JSA för eliminering av tappande av bakhjul, det skall bli schönt att slippa tänka, ”bara inte hjulet lossnar” så det rullar på planenligt, räknar att köra bilen på rullande landsväg hos Torbjörn Nordenström i Gnosjö inom kort.

Sen drar säsongen igång med Knutstorp Historic Revival 23-25 maj, det kommer att bli en mycket trevlig uppstart på säsongen, Revival är ett försök att skapa ett litet Svenskt GoodWood Revival som är otroligt stort i England där det bara är ädla bilar från historiska tiden och där dessutom både publik och mekaniker och till viss mån förare försöker vara tidsenligt klädda. Arrangemanget borgar för succé då det är den gamle välkände mustaschprydde racerlegenden Picko Troberg som är promotor.
TV programmet Antikrundan kommer troligen att spelas in i samband med detta. Se vidare hemsidan för detta arrangemang på http://www.ringknutstorp.com/knutstorp-revival notera att vår egen tjej från bygden Annie Fredriksson skall låta sin stämma ljuda bland alla 300-350 historiska bilar. Detta skall bli mycket intressant att uppleva som en av de över 300 deltagare i historiska bilarna. (kryssa redan detta i din kalender) se bifogat från GoodWood http://www.mogsweden.nu/Klubben/KNUTSTORP_REVIVAL_lowres.pdf
Kalendern hittar du på webben, eller om du går in på RHK hemsida www.rhk.org där finns mycket bilder och intressanta reportage och resultat från flera år tillbaka, denna hemsida är helt ny och nyuppdaterad

Och så var det ju det här med vinet…. Jag/vi, har fått mycket beröm för senaste skörden 2012 som nu finns på lager. Även där börjar det röra på sig, ett antal resor är planerade tillsammans med våra grannar, familjen Ström vilka borgar med sin kunskap inom vinernas värld, musten som nu ligger på tank/fat har enligt vår vinmakare Reszö och hans assistent Tibor en lika bra kvalité som 2012 vilket borgar för ytterligare en spännande årgång till hösten.
Det finns 2 paket kvar att vara vinbonde på distans kvar, detta kan du läsa på hemsidan www.villavegas.se under Hemlighuset, du loggar in med villavegas och larsvegas, kanske kan vara intressant att både få en dask vin och 1 veckas uppehälle på vingården.

Möjlighet att få 1 kartong (12 flaskor) Raceling 2012 inkluderat på din faktura till subventionerat pris (500:-) så säg till ASAP begränsat antal, du kan få dem oetiketterade om du vill göra din egen etikett (till festen, födelsedagskalaset, give away eller bara en rolig grej)

När vi fått ordning nere på gårdarna i Ungern så finns planer på att köra en studieresa med de sponsorer som är intresserade att åka med ner för att testa vårt färskvin..och ha lite trevligt i Somlo, Ungerns minsta vindistrikt till subventionerat pris

Hoppsan det blev visst mycket, men det blir så när planerna är stora.

Nytt för mig blir också att jag kommer inom något år att skapa ytterligare tid för att utveckla mina hobbys på bekostnad av nedtrappning i jobbet, det är tufft när arbetet inkräktar på fritiden.

Nu ser vi bara fram emot säsongstart och hoppas du vill komma på besök och känna doften av gummi och bensin/oljerök och se på historiska bilar från 50-80 talet, gamla hederliga racerbilar både täckta och öppna formelbilar

Vad sägs ????? ser med spänning fram att få din kommentar….och det oavsett om du inte tycker det är något för dig.

Vegas
www.vegasracing.se
www.villavegas.se

Fortfarande lever jag på POLE från Brands Hatch i höstas.