Gelleråsen 17-19 juni

2016-06-19

Kära vänner, Tiden rullar som tusan, hinner snart inte med…. Ni fick ju lite lätt direkt från Karlskoga från lördagen som var en mycket trevlig dag från början till slut. Efter att studerat väderprognoser och vankats mellan regn och sol så skingrades alla svarta slöjor som uppkom i kanterna runt Karlskoga och det blev ett kanonväder.

Kvalet på förmiddagen slutade med en 4:e placering bland Sport2000, tror det var totalt 9:a ihop med de större bilarna i vårt heat. Racet som avgjordes vid 16 tiden och skulle gå över 12 minuter + 1 varv avverkades till min fördel, efter en som vanligt mycket bra start så tog jag mig upp i fältet och slutade 2:a i Sport 2000 och eftersom Johan Eliasson (en ungtupp och gammal Gocartåkare) åker en nyare bil och därmed klass så blev det därför en klasseger, bilderna som jag skickade får väl visa på detta. Trevligt åxå att bli överfallen av de 3 kranskullorna för fotografering, det var en bland er som troligen funderar på att börja med racing…… kvällen avslutades med gemensam middag tillsammans med alla involverade i hela vårt heat, ett långbord på c:a 25 meter mitt i depågatan. Det blev grillat kött och utvalda drycker till detta.

 

Söndagen blev en lång väntan, vårt race (heat # 7) avlöpte vid 2 tiden  och nu var det 18 minuter + 1 varv.

Samma position på gridden idag och ytterligare en jättebra start, hamnade bakom Eliasson igen och efter 5 varv var det tyvärr slutåkt, troligen hittade jag en liten oljefläck som en gjutjärnstacka släppt ut i föregående heat och likt en glidtackling så var mitt fordon plötsligt 180 grader och med låsta hjul stannade precis utanför asfaltskanten men tyvärr så hängde bilen på underredet så det var bara att slänga sig ur bilen och ta skydd utanför banan, det blev klart gulflagg safetycar och eftersom jag stod mycket dumt till så var man tvungen att dra undan bilen på innerplan innan mina kamrater fick fullfölja racet med mig vid sidan av banan, tråkigt men sånt som händer. Peppar peppar så har jag inte veterligen varit utanför bannan på flera år. Efter att tvättat av bilen och kollat över så hade inget hänt med bilen så den är fit for fight om 2 veckar på Knutstorp.

Ett stort problem är att få tag i däck och kan väl erkänna att det kanske hade lite med det att göra att det slutade så här. Har jagat däck ett par månader och efter att blivit lovad men inte fått så går jakten vidare på däck.

 

En racehelg lite utöver det vanliga med mycket bilar (c:a 280 tävlande) mycket publik, svårt att bedöma men lördagen var läktarna precis fulla. Många var klädda lite tidsenligt i 40, 50 och 60-talsstuk

Bifogar lite egna bilder + Racefotobilder

 

 

”live your life today, tomorrow might be too late”