Knutstorp 1-3 juli

2016-07-01

Då var det dags igen, får se om jag lyckas få iväg mailet denna gången.

Hur som helst har vi avverkat Knutstorp och årets Svenskt Sportvagnsmeeting i Skåne.

Efter att ha haft problem att få tag i däck så fick jag problemet löst genom att köpa däck direkt från England och dessa kom lagom innan helgen.

Tyvärr var vi inte mer än 4 Sport 2000 bilar anmälda och det blev tyvärr 10 små negerpojkar…

Vet inte om det var mina nya däck som skrämde lite för 2 svenskar kom inte överhuvudtaget till start och den 4:e var en dansk Niels Jörgen Jörgensen i en mycket fin bil vilken han hade gjort en helt ny motor och helt nyrenoverad växellåda. På första fria träningen i fredags var så slut även för honom då hans nya motor gav upp efter 5 minuter.

Nu fick jag slåss mot 1 F2:a några F3:or och ytterligare Formel Opel Lotus och Ford 2000 formelbilar istället, det blev ju helt klart en seger i klassen Sport 2000 (om jag tog mig i mål)

Det blev lite strul då jag fick svartflagg på första fria passet på fredagen pga för hög ljudnivå, provade att vinkla ljuddämparen utåt från banan sett under 2:a passet och det funkade med lite reservation. Bestämde mig för att åka in till Helsingborg på lördag förmiddag och köpa en ny dämpare vilket gjorde susen för sen var det inga problem.

Vi hade endast vårt tidskval på lördagen för båda våra race gick på söndagen. Men kvalet blev en mycket rolig tillställning då det blev regn vilket jag hoppats på i stort sett alla helger vi kör nu för då har vi lite mer chans på de motorstarkare bilarna i vårt heat. Och visst, jag satte snabbaste tiden av alla i heatet och fick pole position till första racet på söndagen. Väderprognoserna var mycket osäkra men det lovades mest regn hela helgen men i hälljary heller, det blev torrt till vårt första race och det blev att släppa 5 snabbare före mig, slutade som 6:a i heatet, hade även 6:e snabbaste tiden i racet vilket betydde 6:e startrutan till race 2 söndag eftermiddag, det var ömsom sol och ömsom regn och jag hade verkligen hoppas på vått underlag men tyvärr så blev det inte så. Hade en rysare med 2 danska Formel Ford 2000 där vi skiftade placeringar flertalet gånger. På näst sista varvet då jag låg 5:a  fick jag en dansk i sidan som satte ett kraftigt däcksavtryck i min kaross dock utan att det hände mer men det är typiskt, detta är inte första gången man har däckavtryck i karossen och gissa av vem, jo alltid en dansk, (kanske kan betecknas som dansk skalle inom racingen)

I det stora hela förutom klent deltagande från vår klass så var det en trevlig helg och den stora behållningen var ju trots allt en pole efter tidskvalet i regn.

Väl mött i augusti när vi skall till Mantorp och under tiden ha en riktigt härlig sommar/semester.

Bifogar lite bilder från Racefoto https://www.dropbox.com/sh/k7q9zyyliay3ff5/AAD_TDoKOUGo-eSrSUUqCVdna?dl=0​ 

 

”live your life today, tomorrow might be too late”