Mantorp 19-21 augusti

2016-08-21

Ännu en racehelg till handlingarna Egentligen en helg med lite småskit som gäckade oss. För det första så vet ju inte meteorologerna hur vädret skall bli förrän man är i nutid, det var blandade prognoser och det påbjöds regn vilket jag verkligen hoppades på. Men skiiit.. det var bättre på Polmans tid.

Fredagens fria träning över 20 minuter på förmiddag var det uppehåll och många mörka moln passerade på himlen ända fram till vi skulle ut och det var slicks som gällde trodde vi men precis när vi åker ut så öppnar sig himlen och det blir riktigt regn och hade krävt regnpuckar, jag brydde mig inte om att skifta utan åkte ut och tränade på slicks, vilket i och för sig är nyttigt men det är nästan som en smörklipp i en het stekpanna, hur som helst så genomförde jag passet och väl tillbaka med hel bil men dyngsur i kläderna….
Andra passet på eftermiddagen genomförde vi på torrt underlag och det funkade hyfsat.
Kvällen avnjöt vi med en medhavd underbar smörgåstårta som Bubben fixat.
Lördagen nalkades tidskval och likdanat nu prognoserna vått eller torrt ?   det blev torrt. Efter målgång stannade motorn och jag trodde det var soppatorsk, men det visade sig att hela motorutrymmet var nedkladdat med olja och slutligen hittade vi att den mekaniska bränslepumpen brustit vilket medförde både att motorn stannade och allt klet5 i motorrummet.
Janne Hellberg en av mina konkurrenter hade en pump hemma i Linköping vilken fixades ut till banan, trångt värre för monteringen och innerst inne kände jag att detta inte blev optimalt då slangen klämde mot motorfästet. Men det verkade funka i depån. Ut till race 1 lördag eftermiddag och fick en kanonstart i heatet som innehöll 16 bilar varav 7 Sports 2000, kvalade som 5:a i vår klass men tog mig direkt upp till 3:e efter första kurvan och sen plockade jag in på vår Norkse vän Svein Berger meter för meter men efter 4 varv så bara stannade maskinen och jag visste precis vad som hänt, bara att svänga ut i gräset och fortsätta som åskådare resten av racet. Nippeln till bränslet hade brustit.
Till race 2 lånade jag en gammal elektiskt pump (som vi egentligen inte får använda) men nöden har ingen lag, fick detta till att funka och så var det bara att åka.
Fick även här en bra start och kom ut som 4:a men efter ett par varv så skulle det visa sig att pumpen inte orkade försörja motorn medtillräckligt med bränsle utan i 2 kurvor stånkade motorn i brist på bränsle så det var helt omöjligt att åka ifatt mer. Men Berger snurrade i Mjölbysvängen och vips var man på pallen med god marginal ingen chans att avancera framåt och ingen av mina övriga 4 konkurrenter i sikte bakåt så jag slog av på tempot och fisåkte för att spara på materialet men när det återstod 4 varv så ser jag att norrmannen börja komma närmare och fick åter gasa på och det räckte precis för att behålla 3:e platsen efter Johan Eliasson och Per Brusebäck. Kan bara erkänna att hade jag inte kört lite fult genom att stänga norrmannen i Mjölbysvängen så hade han åkt förbi på sista varvet, men det var en just stängning och det är ju tillåtet.
Med detta är det bara att ladda om inför sista racehelgen i Falkenberg den 16-18 september.
Jag återkommer inför denna helgen och jag hoppas nu att några av er kan komma och se många historiska bilar.
Här kommer några bilder från vår ständige proffsfotograf Bengan Gustavsson och Racefoto https://www.dropbox.com/sh/remymn1vr7hadwq/AAACTvf1x0Q6BBX_NvJmXMlCa?dl=0

Vegas

”live your life today, tomorrow might be too late”