Falkenberg Classic

2017-09-10

Sponsorer och annat löskefulk!

 

Säsongen är över för min Historiska Racing för detta året.

Som tidigare informerats och med facit för helgen så blev det en otroligt bra avslutning, det var kanonroliga race med tuffa täta dueller och utan närkontakter, alltså ”gent´s racing”.

 

Se alla bilder från helgen på nedanstående länk:

https://www.dropbox.com/sh/ue7ivemo6ftcjlf/AAChMfFbL4T5J797JY42qauAa?dl=0

 

Fredagens fria träning fick ni ju veta tidigare och från lördagens kval och race hände följande:

Kval med Sports 2000 var på torrt underlag och slutade 6:a i heatet, 4:a i vår klass, kvalet med Formel Vee var en jätterolig upplevelse för nu hade jag ju kört bilen 2 pass och c:a 30 minuter. Kvalet som varade 15 minuter var jag snabbast till sista minuten då Johan Lund tog ”pole” men inte illa pinkat att ta 2:a och stå i första ledet till första racet, fick nästan lite gåshud efter sett resultatet.

Nåväl samtliga kval avverkades under förmiddagen och Sports 2000 inledde med race 1 efter lunchen och till min ”stora” glädje öppnade sig himlen 1 timma innan vårt race och äntligen var det solklart med regndäck.

 

Från min 6:e plats i 3:e startledet tog det inte mer än första varvet förrän jag var upp på 3:e plats, bilen går helt underbart i regn och direkt tog jag upp kampen med den snabbaste bilen i heatet en Formel 2:a (klassen under F1) jagade denne mannen så blodet kändes i munnen, den bilen går ju otroligt fort rakt fram så det gällde att hitta ett ställe på det lite krokiga avsnittet på banan att sätta in stöten, och den chansen fick jag i uppförsbacken innan kurvan ut på start/mål, när man ligger nästan inne i framförvarande bils växellåda och det är blött ser man inte mycket men tillräckligt för att sticka fram och göra omkörning. Nu var det så att när jag kommit förbi och kommer ut på rakan vid start/mål så visades skylten SC vilket betyder att safetycar är ute på banan och då får man inte köra om någon, eftersom jag inte såg så mycket när jag låg i sprutet så hade det ju varit gulflagg även där men det visste jag inte förrän jag kom i mål. Hur som helst väl förbi så ökade jag avståndet undan för undan och kunde avsluta racet med en 2:a placering efter en F3:a med Sonny Johansson som inte fanns något att göra åt, Sonny har sedan tidigare åkt i sin ungdom och har fortfarande varvrekordet på Falkenberg.

Efter målgång så kommer bitr. tävlingsledare Patrik Åström som jag känner väl och berättar att jag kört förbi på gulflagg och kommer att få 15 sekunders tillägg men troligen kommer jag att klara 2:a platsen ändå och det gjorde jag för avståndet bakåt var över 15 sekunder, fy faen va bra man är (ibland)

Det blev naturligtvis klasseger i S2000

 

Race 1 med Formel Vee var senare på eftermiddagen och då hade det torkat upp, men från 2:a startrutan även här så fick jag en halvbra start och var med i täten men tappade några placeringar då jag inte riktigt känner mina konkurrenter och vet hur tufft man vågar köra, men efter lite fighter så slutade jag varje fall 4:a som väl får anses som väl godkänt.

Med andra ord så var lördagen väldigt bra för min del i båda bilarna.

 

Efter en utflykt med mina mekkar tillsammans med FVee gänget in till Falkenberg på kvällen för god mat och någon birra  så hägrade kudden.

Söndagen gick vårt första race med S2000 vid 10.30 och eftersom jag hade 2:a snabbaste tid i race ett fick jag starta från ruta 2 i första startledet. Söndagen bjöd dock på strålande solsken och det skulle bli andra bullar på slicks däcken. Fick släppa några snabbare bilar före mig och slutade 6:a i heatet och 2:a i klass S2000, hade ledningen nästan intill det återstod 2 varv då Jan Hellberg passerade mig men under hela racet hade jag en mäktig kamp med norrmannen som jag inte tidigare hängt med vilket betydde att vi hade ett mycket härligt close racing

Race 2 i Fvee senare på eftermiddagen även det i strålande sol och med 6 tid från lördagsracet i 3:e ledet. Gjorde en bra start och avancerade lite och låg 4:a ganska länge med idel skiftande placering bland 5 bilar, efter ett tag kunde jag tillförskansa mig 3:a platsen och sedan hade jag och Anders Bertilsson som då låg 2:a en sån kamp så man var helt lyrisk, han litade på mig och jag litade på honom vilket betydde att vi i stort sett varje varv skifta mellan placering 2 och 3.

Men när 2 varv återstod hade jag 2:a platsen och då fick jag köra taktiskt och stänga Anders i stort sett hela banan för att inte lämna någon lucka, det är inte lätt att vara jagad då man måste titta både framåt och bakåt hela tiden men jag lyckades och passerade mållinjen 0,6 sekunder för Bertilsson, segraren hade fått en lucka som var svår att ta in speciellt då man inte kan åka snabbaste spåren när man har sån close racing som det nu var, troligen ett av det bästa racen under helgen var det nån som sa.

 

Ja sammanfattningsvis så förstår ni att en avslutning av detta slaget måste man vara nöjd med, speciellt i FVee som jag inte kört på 10 år och inte ens provkört bilen innan, fick göra lite provisoriskt med stol för att passa något så när till pedalerna, måste tacka Daniel på Freemax för att vi löste detta med en lös insats till en Gocart.

 

Med detta får jag tacka er alla för det ni ställt upp med i år och en del har ju varit och tittat under året och jag ser naturligtvis fram emot att det inte kommer att bli nån förändring till nästa år då det med facit nu i helgen kan bli fantastiskt roligt och härliga race.

Ett stort tack till mina meckar Janne Bubben och PM Rydahl  och Per Törnwall för att ni ställt upp både före under och efter varje race.

Återkommer inför nyåret hur det ser ut på fronten då, under tiden lev väl.

 

Vegas

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se