Velodromloppet Historic GP

2017-06-15

Dags att skriva igen, det är tätt mellan givarna nu.

Jahapp då har vi avverkat Velodromloppet i helgen och kan meddela att det var en riktig kanonhelg vädermässigt liksom arrangörsmässigt med många bilar c:a 250 fördelade i 12 olika klasser.

För min egen del så blev det väl inte riktigt vad jag hoppats på resultatmässigt, vet inte vad som hände, antingen var det mina nya Avon däck, helt ny beläggning och lite ny bansträckning på Gelleråsen eller kan det varit något i överföringen mellan ratten och pedalerna, möjligtvis nageltrång… vet inte men det gick inte riktigt lika fort som det brukar. Nu var vi 7 bilar i vår klass och det blev en 5:e plats på lördagen och 4:e på söndagen. Vår snabbaste i Sports2000 Johan Eliasson åkte så fort att han slog alla F3:or och Formel Opel Lotus som normalt skall vara snabbare då dom har lite mer pulver i maskineriet.

Får fundera hur ändra till Knutstorp och kommande tävlingar. I vart fall så skall motor och växellåda isär och en ny koppling och lite nya axlar i växellådan skall fixas. En liten incident efter starten i andra racet slutade med en lätt törn in i baken på norrmannen Svein Berger gjorde att jag spräckte fronten och fick ett rejält däcksavtryck som måste plastas och lackas om.

Hur som helst var det mycket trevligt att bli gästade av Anita och Bengan Ström som enligt kommentarerna var positivt överraskade och få såna  flaschbackar från förr i tiden och att det inte är ren uppvisning av historiska bilar utan verkligen riktiga race, tack för att ni kom. Ser fram emot fler som vill begrunda härliga bilar från forna dagar.

Publikmässigt var det c:a 6000 personer som fyllde läktarna och det är nog mer än vad den moderna racingen mäktar med.

Bifogar ett par bilder och reportaget som ligger officiellt på RHK:s sida  http://www.rhkswe.org/artiklar/fantastiskt-velodromlopp-i-karlskoga-3/

 

Nu håller vi tummarna att vädret blir bra i midsommar så inte nubben späds ut för mycket.

Önskar er alla en härlig midsommar och en kommande semester (vart fall för en stor del av er)

Som sagt nästa race blir Knutstorp 7-9 juli, hoppas få ordning på bilen till dess och hoppas även se lite kända ansikten där.

Återkommer med en påminnelse till detta veckan innan

 

Vegas

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

 

www.vegasracing.se

www.villavegas.se