Ring Knutstorp Svenskt Sportvagnsmeeting

2017-07-09

Ytterligare en racehelg avklarad

Tyvärr var vi bara 3 Sports2000 denna helgen, men tillsammans med övriga formelbilarna var vi 15 talet i heatet.

Fredagens 2 fria testpass avlöpte utan några problem och inför lördagen hade prognoserna lämnat både regn och uppehåll. Natten till lördag regnade det ganska mycket och innerst inne hade jag hoppas att det skulle fortsätta så men det blir sällan som man önskar.

Det blev uppehåll resten av helgen och det är ju alltid lite enklare utan regn vad gäller det mesta, inte minst ur publik synpunkt, fick ingen publiksiffra men det var ganska mycket folk i sluttningarna runt banan.

Lördagens kval fick jag andra tid bland S2000 och totalt i heatet 10:e, vår outstanding Johan Eliasson var snabbast och hade nog 4:e bästa totaltid

Eftermiddagens race slutade med en riktigt otäck startsmäll i vårt heat, inblandade var far och son Torgny och Dan Johansson , Torgny som kör F:2 an fick ingen kvaltid och startade sist medan sonen hade "Pole" i en F:3 a. Dan fick motorstopp och de första bakomvarande leden hann väja medan far som fick upp rejäl fart inte han väja utan dammade in i sonen med stora skador som följd och naturligtvis bärgningar, detta renderade att vi fick åka hela racet utom sista varvet efter safetycar.

Då min koppling är dålig betydde att jag tappade några positioner i starten och kunde inte på ett varv göra så mycket. Tråkigt när sånt händer både för oss som vill rejsa och naturligtvis för de olycksdrabbade som enligt hörsägen kommer att få reparera för flera hundra' 

Race 2 på söndagen avlöpte utan intermesson och jag lyckades vinna vår klass då Johan tilldömdes en tjuvstart och lite tidstillägg, ja man kan säga att hut går hem, regler är regler.

Blev 6:a totalt i heatet och en hel bil som nu står hos Törnwalls motor för isärplockning och återskapande till 100% i koppling och växellåda.

Helgen samlade 250 talet ekipage som rejsade på Ring Knutstorp, allt från förkrigsbilar som betingar värden på flera millar till 2 takt och olika formelbilar.

Bifogar några bilder både från Racefoto och något eget.

http://www.rhkswe.org/artiklar/sportvagnarnas-hojdpunkt-svenskt-sportvagnsmeeting/ 

 

https://www.dropbox.com/sh/f6s8eu8si9q5umz/AACMLiq_9S3LVjuI-MzhBfA-a?dl=0 

 

Ha nu en härlig och avslappad sommar med mycket hängmatta så återkommer jag inför Mantorp Park i mitten augusti

 

Vegas

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se