Anderstorp 50 års jubileumsrace

2018-09-12

Hej hopp,

Jaha då va även denna helgen till ända.

Det var ett mycket lyckat jubileumsrace som ARC anordnade, tyvärr var det lite tunt i startfälten där jag var med med mina båda bilar.

I Formel Vee var vi endast 7 anmälda och till slut efter lite haverier var vi inte mer än 5 bilar på gridden, kan väl säga att det var jag och Johan Lund som för övrigt dominerar vår serie i Racerhistoriska klubben som var lite outstanding.

Trots det lilla startfältet där vi för övrigt körde den korta sydslingan tror jag att vi bjöd på mycket bra race, jag kvalade till Pole och efter ett tufft race tog jag segern i det första racet på lördagen, sen körde vi 2 race på söndagen där vi hade en stenhård fajt då jag i ledning missade en inbromsning och mejade ner lite plastkonor som avgränsade sydslingan mitt på den långa rakan och fick göra en piruett och hamnade 100 meter efter Johan, adrenalinet rusade och det blev en klappjakt och med 2 varv kvar var jag ifatt honom och hade en plan hur jag skulle lura honom på segern, men tyvärr hände något med varvräkningen och nästa gång vi kom tillbaka till start och mål fick vi den svart/vit rutiga flaggan, någon hade klantat till det men skitsamma.

Race 3 som gick sent på söndagen blev åxå detta ett dramatiskt lopp, efter att Johan hade pole så skiftade vi i ledning i stort sett 10-11 varv av de 15 som vi körde, men därefter lyckades jag skaka av honom och bärga segern i den prestigefyllda kampen med Johan.

I andra klassen med min Sports 2000 var det många bilar, nästa 25 st, tyvärr bara jag och Johan Eliasson i vår klass, de övriga som vanligt F2, F3, Formel Opel, Formel Ford 2000. Alla dessa bilar är snabbare än våra så fälten blev ganska utdragna, för egen del var det att åka i ingemansland men allt för att träna med bilen och bränna lite gummi.

Sammantaget en mycket härlig helg även om det för min del blev fruktansvärt mycket tid på banan med mina bilar vilket kändes och fortfarande gör i hela kroppen, fredagen var jag ute på banan i hela 2 timmar effektiv tid, lördag och söndag något mindre.

En trevlig jubileums bankett med buffé och god dryck på lördagkvällen, kantades av prisutdelningar och senare på kvällen ett färgsprakande fyrverkeri.

Söndagen inramades av uppvisningar av både sportbilar, och Formel 1 bilar som var av den äldre typen som verkligen påminde och ljudet ute på mossen under 70 talet, burrrr. JAS gjorde en flygshow över oss och prata om ljud, kan misstänka att den privata bullermätaren (granne till banan) exploderade, detta åtföljdes av Team 60 åxå en härlig flygshow som varit med vid åtskilliga tillfällen vid tävlingar på Anderstorp under årens lopp.

Dessutom visades den ortssymbol som skall sättas upp utmed rv 27 utanför Anderstorp som är en kopia på Ronnie Petersons Lotus 72, ett riktigt konstverk tillverkat av Motorima i Rydaholm.

 

Ja man kan säga att det blir ur askan in i elden igen för nu håller vi på att packa och putsa inför årets säsongsfinal i RHK nere på Falkenbergs Motorbana, kan lova att startfältet i Formel Vee blir lite tuffare denna helgen, det är över 21 bilar,  så det är i stort sett fullt startfält då banan inte tillåter mer än 23 formelbilar på gridden.  Sports 2000 fortsätter med mycket tunt startfält så det blir att överväga att hoppa över detta.

Nedan lite tider och tävlande

file:///C:/Users/vegas/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/IE/XREPSXQ8/Tidschema-Falkenberg-Classic-18v3.pdf

https://www.eventsupport.se/entre/public/registrations.php?race=2128

 

nedan ett par sajter som kan sända tider live under Falkenberg

http://raceresults.se/

http://www.amigoo.se/

 

Som alltid har du vägarna förbi hör av dig så fixar jag biljetter.

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

Vegas