Falkenberg Classic

2018-09-16

problem med bromsar

Hallo Friends,

 

Det har gått i ett rejsande tempo de senaste veckorna men nu har vi klarat av finalen i Falkenberg.

Det blev bara en bil som fick följa med denna helgen, heatet med slicks bilar var väldigt desarmerat, endast 3 bilar  till start

Men i Formel Vee blev det  desto mer hela 20 bilar, fredagens fria träningar gick åt att sortera varför jag fått otroliga problem med vibrationer vid inbromsningar, det har hela tiden varit lite problem men nu var det katastrof, fick låna ställbara stötdämpare som testades under fredagens fria träningar men utan nämnvärt bättre resultat, hjälp fick jag med att kolla hjulinställningar som heller inte visade sig vara något fel på.

Men som alltid får man många tips och ideer från folk från sidan och under vintern nu så kommer det att blir nya stötdämpare, nya bromstrummor och ytterligare lite utbyte av delar inför nästa säsong.

Åter till tävlingsmomentet, lördagen kom det mycket regn på morronen och när det var tid för oss att kvala så var halva banan lätt fuktig och halva i stort sett torr, jag gillar ju lite blött så det blev ett kval som slutade med 3:e tiden och plats i 2:a ledet på gridden inför eftermiddagens race som bjöd på sol och fint väder.

Fick en kanonstart och tog en placering på första varvet men när man kom till inbromsning efter långa start och mål så studsar bilen fullkomligt och går nästan inte få stopp på. Tappade då placering efter placering och i mål var jag 6:e bil med snudd på den 5:e platsen.

Ytterligare funderande på bromsproblemen men ingen lösning inför söndagens race, stod i 3:e ledet nu och var med lite i kriget där fram men tappade tid i inbromsningarna och fick slutligen kriga igen om 5:e platsen och detta kan man kalla fight, jag och Lars Olsson för övrigt i ”Billebergarns” gamla bil, identisk som han hade den så det blev lite nostalgi, vi passerade mållinjen sida vid sida, när man fick resultatlistan så var jag 2 tusendelar av en sekund efter, det visade sig att hans transponder satt lite längre fram på karossen än min, ytterligare en sak att åtgärda inför kommande säsong.

Nu ska jag smälta detta och reser ner till Ungern i eftermiddag för att se hur det går med skörden och lapa lite sol och värme i kombo med lite god mat och naturligtvis vårt eget härtappade vin.

Återkommer lite längre fram med planer

 

Bilder från Falkenberg

https://www.dropbox.com/sh/qc01z2ul4t3qa7d/AADTKqJBALOSKcLbPI-UeIk7a?dl=0

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

Vegas