Kinnekulle Historic Meeting

2018-05-12

Ingen bra premiär i år

Racinglovers,

Tyvärr känns det inte roligt att skriva efter denna helgen då nästan allt strulade, men sånt är livet i denna branschen, nästan som vanliga kreatur som drabbas av olika åkommor.

Kan säga att helgen innebar mycket skurva, skurva skruva å skruva.

Enda positiva var vädret som tvärtemot tidigare år var underbart med högsommar värme till skillnad mot 3-5 plusgrader som det brukar vara.

Det började med att Tigan (racersportvagnen) sotade igen tändstiften och gick varm, den uppförde sig inte som den brukat och det slutade med att på kvalet på lördagen ”sköt vi toppackningen”, men inte värre än att goda kompisar i depån hade reservdelar och erbjöd sig att hjälpa till att byta, vilket tacksamt togs emot, det krävdes mycket skitjobb i olja och med sanering men till slut fick vi ordning på detta sent på lördagseftermiddagen/kvällen så vi missade middagen men nöden har ingen lag, äta får vi göra när vi blir gamla. Race 1 gick på söndag morgon och warm up verkade helt OK, racet gick och det funkade med stor glädje att nu verkade tempen hålla sig på c:a 80 grader. Men glädjen blev kort redan efter 4 varv så gav drivlinan  upp och det var färdigkört, bara att packa ihop denna bilen och satsa på FVee. I skrivande stund verkar det vara kopplingen som ballat ur, vi får snart facit då låda och motor skall delas…..

Jaha så var det min andra bil Formel Vee:n, det var lika dant här det strulade från första stund, på våra fria träningspass i fredags var det ingen ork i maskineriet, efter lite justeringar i förgasare vilket inte hjälpte fick jag lite support från FVee maffian ( 24 bilar starkt startfält) och det renderade i lite justering av tändning och till kvalet på lördagen så fick vi lite fart i den.  Denna bilen har trumbromsar och kräver justering av bromsar ganska ofta vilket jag glömt av sen tiden jag åkte Fvee för 10 år sedan. Fick en liten resa ut i pereferin då jag vid ett tillfälle fick med även gaspedalen vid en inbromsning. Inga problem bara lite sanering för ”Drängen” inne i cockpit. Åkte ut bland de sista på kvalet och fick lite tid att sätta bra tider då det blev rödflagg vid 2 tillfällen och fick bara 18:e tiden. Race 1 på söndag morron, ett riktigt getingbo kan jag säga  och det krigades i olika delar i fältet, tyvärr var jag inte med allra längst fram men slutade  på 9:onde plats till slut, trots att bilen inte kändes riktigt ok i inställningar av chassit.

Till race 2 justerades lite i bakvagnen men det blev inte bättre, snarare lite sämre och det blev till slut även i detta racet en 9:e plats men får vi bara finlira lite ytterligare så skall det nog ta oss ytterligare lite uppåt i listan.

Som sagt summeringen av helgen blev en riktig «skithelg» men nu kan det bara bli bättre så vi blickar framåt och härnäst står Gelleråsen i Karlskoga om drygt 1 månad

Under tiden

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se