härligt väder, bra race

Sä där ja…. Dä va dä..

Ja det blev en riktigt bra racehelg, dock blev det endast med Formel Vee:n

Vi, jag och Drängen lastade i torsdags eftermiddag i c:a 28 graders värme i Anderstorp och under tiden ner mot Skåne föll tempen ner mot 17 grader så det blev lite kyligt, det var så att drängen inte hade packat långbyxor eller jacka men han kunde hålla värmen trots detta. Vädret blev sen varmare och varmare så söndagen var det nog uppe i 25 grader igen.

Hur som, vi åkte 2 fria träningspass på fredagen och vi testade lite olika inställningar på kränghämmare vilket renderade i någon tiondels sekund på varvtiden, tyvärr är det mellan 0,8 och 1,0 sekunder upp till de vassaste så vi har lite att jobba på¨. Vi var 25 bilar på gridden och kvalet som var på lördagen slutade med en 9:e tid, kanske inte riktigt nöjd med det men som sagt det är 2-3 bilar som är snabbast och sen är vi 5-6 bilar därefter som tiderna varierar max 0,3 sekunder/varv.

Nåväl, race 1 hade vi på söndagsförmiddagen och det blev ett race i publikt seende var alldeles super, det skiftade i placeringarna fram och åter, från min 9:e ruta var jag snabbt uppe på 7:e och därefter var det krig om placeringarna 4-7, det slutade med en 7:e plats, och med tanke på racets genomförande och fantastiskt justa race med så många skiften i placeringarna är jag nöjd, ligger strax efter de allra yppersta.

Race 2 hade vi sent på söndagen och efter första racets bästa varvtider hamnade jag på ruta 6 på gridden.

Återigen ett mycket spännande race, var en stund uppe på 4:e plats men sen skiftade det mellan 4:e och 6:e platsen, blev lite stängd i första kurvan på nästsista varvet när jag var nästan förbi för en klar 4:e plats men då hade jag en efter som hittade en lucka och smet förbi mig så det slutade 6:a. man kan säga att man klättrade sakta uppåt i listan så till nästa tävling var det tusan om vi inte skall kriga en liten bit högre upp.

Slutsummering, en helg med härligt väder, bra race, inga incidenter och bara glada miner.

Nu tar vi sommaruppehåll och ser fram emot nästa race som är på Mantorp Park i Augusti vilket jag återkommer med.

Har tyvärr inte fått mina bilder från Racefoto men vet att dom är på ingång. Tänkte skicka dom separat när dom kommit. Vill du inte ha dom så låt mig veta