Velodromloppet Historic GP

2019-06-14

Det är alltid roligt att skriva när det gått bra, nämnde ju att jag räknade med att vara med långt fram i år

 

https://www.dropbox.com/sh/droag4yze1g0emw/AACX50WlLtH6Gkv1h2wM2t8Qa?dl=0

 

Hej alla igen,

Helgen blev otroligt varm och det frestar både kropp och material.

Kände direkt efter fredagens 2 fria träningspass att det här kommer att bli bra, bilen gick kanon även om jag inte blivit av riktigt med wobblingen i bromsarna vid vissa tillfällen.

Lördagen körde vi kval och det resulterade i 2;a kvaltiden och därmed i första startledet på gidden till eftermiddagens race 1.

Det var Johan Lund som var snabbast med blott 0,1 sek före mig och sedan följde ett helt koppel inom 1 sekund på den 2400 meter långa Gelleråsbanan.

Race 1 gick senare på eftermiddagen och där står man i första ledet på gridden. Patrik Åström som för övrigt köpte min gamla Formel Vee är numera biträdande tävlingsledare och starter på våra RHK tävlingar. Brukar bjuda Patrik lite dryck på kvällarna och jag försökte få honom att avslöja när han släpper flaggan så jag kan eventuellt få nån tusendels sekund i hans rörelse. Vet inte om det blev så i första racet men hur som helst så tog jag starten och fick en liten lucka fram in i första kurvan (Trösen) och efter den fick jag ytterligare ett bra förspång på Johan som i sin tur hade fullt upp att hålla sin plats för de som stormade bakom. Racet var 14 minuter + 1 varv och efter ca halva racet så var det 2 bilar som smällde ihop så det blev ”safety car”, tusan åxå när man byggt upp en bra ledning, så nu åker vi 2-3 varv efter safety car och i huvudet snurrar det hur tusan skall man lägga upp återstarten för att inte släppa de bakom för nära, när lamporna släcks på safety car är det dags att vid utgång på start och mål bestämma när man sätter pennen i botten.

Jag lyckades och fick en liten lucka in i Trösen igen och sen kunde jag bygga upp en ledning på några sekunder in i mål. Såååå jäkla härligt att även kunna vinna när det är torrt.

I resultatlistan visade det sig att jag hade snabbaste varvtiden i racet och därmed blev det ”pole” till race 2 på söndagen.

En härlig känsla att få en segerkrans och stå längst upp på pallen och mottaga publikens jubel när man får krama kranskullan.

Så blev det då söndag och prognoserna visade lite svalare och eventuellt lite regn men av den varan blev inget utan nästan lik varmt som lördagen dock lite mer moln som skymde den där starka lampan.

Till race 2 hade nu tillkommit en gammal rutinerad kille som jag rejsade mot för 10 år sedan (men  fortfarande ungtupp) Tomas Marklund, han körde sönder på kvalet och kom inte till start i race 1, nu var han med och startade sist i fältet, detta racet var hela 23 minuter + 1 varv. Blir trött bara i tanken i denna hettan och bilar till höger och vänster.

Från pole tog jag även idag starten och fick igen Johan och ett par till precis i häcken, lyckades hålla undan hyfsat men fick släppa fram Johan ett par gånger då vi turades om att vara i ledning, efter halva loppet började varvningar och jag fick lite lugn från Johan men denne Marklund är en supersnabb kille och kom ifatt när det återstod några varv och det fanns ingen möjlighet att hålla honom stången, bara att rätta in sig och ta 2:a platsen vilket jag tycker var fantastiskt bra ändå

Så slutsummering 1 Vic och en 2:a är ju ett kanonfacit i ett fält med över 20 bilar.

 

Nu väntar Knutstorp om några veckor så jag tänker återkomma strax innan detta.

 

Jag inväntar mina bilder från Racefoto som jag tänkte bifoga senare för jag får dom inte förrän slutet av veckan, men jag bifogar ett par privata kanonbilder.

 

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se