Svenskt Sportvagnsmeeting

2019-07-07

Det håller i sig.

https://www.dropbox.com/sh/yjv8g3dozrjt7jp/AADuqnPxBnZoR_S4cpnw1yAYa?dl=0

Knutstorp är avverkat  i blandade väderlekar, torsdag kväll vid ankomst blåste det och regnade småspik, fredag uppehåll och ganska behagligt, lördag regn och regn… och så avslutade vi på söndagen med uppehåll blåst och sol.

Ja resultatet efter helgen blev 1 Victory och en 2:a plats. Klart godkänt och supernöjd.

Fredagen gjorde jag lite test med stötdämpare vilket slutade med att vi kunde bestämma vad vi skulle ha under helgen, det var uppehåll och fint väder hela dagen och även kvällen, testerna visade att jag var nästsnabbast på de båda fria testpassen efter Johan Lund.

Så nalkades då lördag med kval på förmiddag och ett race under eftermiddagen. Morron började med regn och efter hand blev det uppehåll till och från, när vi skulle ut på förmiddagen var banan halvtorr och resultatet under passet visade att jag var snabbast ända till de sista varven då det blev upptorkande och då tappade jag  ”pole” men hamnade på 3:e plats. Snabbast var Lars Olsson följd av Pontus Benzik och sen jag och efter mig Lund.

Det skilde inte mer än några tiondels sekunder oss 4 i täten. Olsson och Benzik i första ledet och jag och Johan i andra ledet på gridden.

Nåväl till racedags sent på lördag eftermiddag öppnade sig himlen och man bara tackade och bugade. Olsson tog ledningen, Benzik gjorde en dålig start och höll på att kroka ihop med Johan i först kurvan, tätt efter Olsson i ett våldsamt ”spray” då banan var till stora delar fylld med vatten så man fick vara lätt på gasen. Men jag kände redan direkt att det här skulle inte vara svårt att gå upp i ledning, och det gjorde jag redan innan vi var ute på start/mål på första varvet och sedan var det inget dramatiskt som hände bakom mig utan kunde gå i mål med flera sekunders marginal till Benzik följd av Olsson och Lund.

 

Söndagen blev helt uppehåll och lite blåsigt, vårt race heat nr 8 av 14 heat totalt gick vid 15 tiden. Varvtider från första racet gällde för startordningen i race 2 och Benzik hade snabbaste varv tätt följd av mig själv och Olsson och Lund.

Nu visste jag att Benzik inte gör några bra starter så jag hade gott hopp att vara först in i första kurvan men tyvärr stängde jag inte tillräckligt för Johan som stod bakom mig i starten utan han smet in framför mig på insidan så jag hade ingen chans att hindra detta, tyvärr smet även Olsson och Benzik förbi under första varvet men Benzik stressade jag till misstag i slutet på rakan varpå han bromsade på sig och jag lätt kunde passera, jakt på Olsson som hade våldsamma problem med väghållning med stora uppställ som följd. Johan fick därför ett stort försprång. Men jag hade att kämpa mig förbi Olsson vilket inte var det lättaste även att jag vet att jag åker fortare än honom, först vid ett tillfälle stod han på fullt uppställ i hårnålen med följd att jag fick gå åt sidan och missade att passera honom på nästa varv i en nittigraders kurva stod han åter nästan tvärs över banan och jag kunde passera honom med ett nödrop, jag sopade i mitt höger framhjul i hans men jag kom förbi sen var det bara att åka och jaga Johan, tyvärr blev det lite obalans i hjulet vilket påverkade lite i inbromsningarna men Johan hade varit svårt att fälla ändå då han fått riktig fart på bilen på det torra underlaget. Johan vann, jag tvåa och Anders Bertilsson kom 3aHur som helst ännu en helg med bra utdelning och ledning i serien i vår klass.

Tilläggas kan att vi under både fredag och lördag kväll hade jättetrevligt med de övriga i Formel Vee gänget, både god mat och inte minst dryck.

Tack till er som kom på besök och fick bevittna en racinghelg med c:a 280 tävlande bilar i 14 klasser.Jag hoppas det kommer lite bilder under veckan från vår race fotograf BengtÅke på Racefoto, jag gör som sist sänder dessa om ni vill.

Nu får ni ha en riktigt härlig sommar, själv drar jag och hustrun till Ungern i bil imorron för att kolla över domänerna och förhoppningsvis lite lagom värme och sol.

 

”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

Vegas