Mantorp Classic Festival 2019

2019-08-16

Ja som jag påpekat tidigare är det roligt att skriva när det går bra, denna helgen blev det spridda skurar tyvärr med mycket efterjobb med bilen innan vi har finalracet på Falkenberg 20-22 September.

Hej alla,

Återkommer med liten rapport från helgens race på Mantorp.

Ja som jag påpekat tidigare är det roligt att skriva när det går bra, denna helgen blev det spridda skurar tyvärr med mycket efterjobb med bilen innan vi har finalracet på Falkenberg 20-22 September.

Hur som helst, vi gjorde ett par tester på Scandinavian Raceway på torsdagskvällen för att försöka hitta mina mindre problem med mina frambromsar vilket vi kom vart fall en liten bit på väg, kvällen blev det att packa allt för helgens race. Denna helgen hade jag med Bubben och hustrun som service team.

Vi åkte tidigt fredag morgon för vi hade första träningspasset kl 11.00, inga problem, vi hann upp och lastat av och installerat oss bland våra vänner i Formel Vee gänget från Åhus/Bromölla.

Vi mötte lite regn på vägen upp och regnet fortsatte under hela första passet, kan säga att det är bra träning att åka på regn men när det blir olja uppepå det blöta då kan mans nacka att det är halt….

Nå väl ett pass till på eftermiddagen avlöpte och funkade bra, nu fanns inga prognoser som skulle visa mer regn denna helgen (tyvärr) det blev en underbar helg och kanske stundtals lite för varmt.

Lite fest på fredag kväll och lite vinprovning från ja gissa ? Ungerskt vin naturligtvis…

Lördag förmiddag kommer vi till kvalet inför race 1 som går på eftermiddagen, kom bara 4 varv innan en bakre bromstrumma brast och det var att parkera vid sidan av banan, men positivt trots allt, det blev 2:a tiden inför racet.

Men det var problem att finna en bromstrumma som passade, till slut hittade vi en fullständigt igenrostad sak som vi fick låna, en kompis från Åled Anders Bertilsson ställde upp och fixade för det slog sönder även skölden som behövde riktas en del. Allt klart 1 timma för race och efter lite bromsprov inne i depån bedömde vi att det får duga.

Line up tillsamman med Johan Lund i första ledet som hade pole. Till saken hör att vi fick åka tillsammans med Formel Junior som är något snabbare än vi så vi hamnade i 2:a ledet.

Det blev ett tufft race, kom iväg bra i starten även om Lars Olsson klämde sig förbi genom Parisern som är första kurvan på Mantorp, Junior bilarna drog ifrån när det gått ett par varv och därefter blev det en kamp mellan mig Johan och Lars. När vi nådde målflagg hade vi skiftat placeringar åtskilliga gånger men Lars vann, Johan 2:a och jag trea, det var knappt 1 sekund upp till Lars. Alltså ett mycket jämt race. Får vara nöjd med detta.

Kvällen kunde vi fira lite ihop med skåningarna som bjöd in oss på middag, med tillbehör, naturligtvis kom det fram ganska många flaskor Raceling till detta. Vårt race 2 startade inte förrän kl 15 på söndagen så det var inga problem att vädra lungorna innan det.

Jag hade 3:e tiden i race och därmed plats 3 på gridden i Formel Vee. Fick nu en bra start och tog Johan och naggade Lars nästan inne i hans växellåda under första varvet, sedan kom Johan upp och åkte förbi mig på andra varvet och det var vi 3 som verkligen krigade, sen tog jag Johan igen och låg 2:a efter Lars ut på fjärde varvet men där tar det roliga slut, efter Mjölbykurvan i uppförsbacken fram till hårnålen hände något med motorn, och jag var tvungen att slå av huvudströmmen och glida in i depå för att bryta tyvärr.

Har jobbat i garaget både måndag och tisdag och lyft ur motorn, det blir troligen att sätta i en reservmotor inför Falkenberg, det är en tuff bransch man hamnat i men den är otroligt rolig både att utöva och att få så mycket support och hjälp från konkurrenter.

Bara att bita ihop igen.

Bifogar ett par bilder från Racefoto och min demolerade bromstrumma

Nu gäller det Falkenberg nästa gång och det är final och trots att jag fick bryta ett race i helgen så har jag en jättechans att vinna Cupen i vår klass och det funkar hyfsat i Falkenberg, det kommer att bli lite taktik där med all sannolikhet och inte minst psykningar för det är Johans Lund som är den ende som kan hota mig.

Vi får se

Jag nämnde ju att eventuellt hitta på något event med Gocart precis innan Falkenberg men vi får avskriva detta då jag måste ner och kolla lite bland vinstockarna i Ungern och kommer inte hem förrän dagen innan. Lagret är påfyllt för ni som vill ha kvalitetsdryck från egna druvan ”Raceling”

Jag skall suga på nytt eventuellt datum för nån träff efter den 22 september.

Under tiden

 

 ”live your life today, tomorrow might be too late”

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

Vegas