Falkenberg Classic

2020-09-19

Ännu en racehelg avklarad

Ännu en racehelg avklarad.

Det blev lite spännande då det fortfarande är publikfritt även på våra tävlingar men ett nytt drag med SBF Play som sände direkt från Falkenberg, vet inte hur många som var nyfikna på att se detta men jag har förstått att det var lite bökigt att logga in och att det var lite rörigt i sändningen. Hur som helst kan man tydligen se repris i efterhand om man vill.

Det började med en fri träning på fredag eftermiddag och det visade sig att man byggt om banan lite i chikanen, marginellt men tillräckligt. Man har breddat banan lite så det är nu möjligt att gå 3 i bredd, rätt eller fel ???? risken är stor att det blir mer närkontakt när möjlighet finns att vara fler på samma ställe. Råkade själv utför detta i och med en sammanstötning i race 1 just i chikanen då jag tappade en pallplats på detta.

Fredag kväll blev det traditionsenligt kräftskiva i Team Benzsik i stillsamt tempo.

Lördagen fortsatte med tidskval på förmiddagen, fick 6:e kvaltid och plats i 3:e ledet på gridden till eftermiddagens race. Noteras att det inte skilde mer än i stort sett 1 sekund mellan snabbaste och 10 plats i det 24 bilar starka startfältet för oss i Formel Vee

Det blev för mig en tuff start på race 1, från min 6:e position gör jag en bra start och bedömer att det finns plats att gå mellan Anders Tjärnlund och Henrik Mathiasson men när jag är uppe mellan deras bakhjul så börjar dom gå ihop och det finns inte plats för mig varvid jag får en liten luftfärd och tappar ett par placeringar. Men bilen kändes ok så det var bara att börja jaga ifatt, och efter ungefär halva tiden var jag ifatt Anders Bertilsson som då låg 3:a efter Johan Lund och Lillen Persson. Jag hade en tuff kamp med Bertilsson med flertalet skiften om 3:e platsen, tyvärr blev det lite trångt genom chikanen och det renderade i en liten sammanstötning vilket slutade med att vi båda snurrade och fick börja om kampen. Under tiden hade vi blivit passerade av 2 bilar. Det slutade med att jag tog mig förbi Bertilsson på näst sista varvet och behöll således 5:e platsen in i mål. Ett race där jag hann med att vara med i 2 små incidenter, dock utan några skador på varken bilar eller oss själva.

Inför race 2 som vi skulle avverka vid 11 tiden på söndagen hade jag 3:e bästa tiden på race 1 vilket gav mig 3:e startrutan i 2:a ledet efter Johan Lund och Anders Bertilsson och så då hela kopplet bakom.

Fick även i detta racet en bra start och tog mig upp efter Johan som jag under de första varven attackerade för att gå upp i ledning men vågade inte riktigt sticka in nosen, det blev även i detta racet kamp om placeringarna, fick efter halva racet ge mig för Lillen Persson som jagade ikapp Johan och vid målgång var dom jämt skägg, man kunde inte ens skilja dem med målfoto så det slutade med att de fick dela på 1:a platsen. Själv kunde jag hålla undan bakåt och slutade 3:a och därmed blev det trots allt en pallplats även denna helgen.

 

Racefoto reportage Falkenberg https://www.rhkswe.org/artiklar/dott-lopp-i-falkenberg/

Repris från livesändning

https://www.youtube.com/playlist?list=PL5Cu30medS13tz8-rWDe-rPrtezq8fX87 formel Vee I första heatet under lördagen och första heatet under söndag del 1

 

race 1 filmat från bil 71 med 360 graders kamera dvs man kan vända kameran åt alla håll i uppspelningen https://www.youtube.com/watch?v=DKIdLLBDvBs

 

Under tiden lev väl

 

 ”live your life today, tomorrow might be too late

 

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se