Velodromloppet 2020

2020-10-10

Blöt avslutning på Velodromloppet precis som jag önskat...

Sänare igen,

Velodromloppet avslutade säsongen och efter moget övervägande beslutade jag att åka upp till Karlskoga eftersom det såg ju faktiskt ut att bli en regnhelg (hur tokigt det än låter) men regn är min favorit och med störst chans att vara längs fram.

Drog upp till Karlskoga på lördag morgon och anlände lagom till det fria träningspasset. Allt var förberett med bränsle uppfyllt och nya puckar på bilen.

Vädret var perfekt, just nu uppehåll men riktigt blöt bana och mina nya däck tog ett tag att rugga upp så att fästet blev hyfsat, fick besked att jag hade 2:a snabbaste tiden i vårt heat och det kändes mycket bra.

Till kvalet som var på eftermiddagen kunde jag följa tiderna på den stora elektroniska resultattavlan som visas just efter mållinjen och där skiftade jag och Johan Lund om att ha pole position. När kvalet flaggades av så stod jag överst på listan och därmed pole inför söndagens första race.

Regnet kom i lagom mängder utan att ösregna på söndagen så för min del var det helt OK.

På det 17 bilar starka fältet tog jag starten direkt och fick åxå ett litet försprång redan efter första kurvan men i andra kurvan var det sanerat efter någon typ av oljespill och där grusade jag chansen att ta segern, jag fick en resa ut i gräs över stora hålor vattenfyllda och med mycket liten marginal lyckades jag komma upp på asfalten igen men då mitt i fältet 8:a tror jag så nu var det att jaga.

Det tog inte så lång tid att passera alla utom Johan som i mål var 8 sekunder före mig, man kan säga att man föll på eget grepp, annars tror jag att det var seger som gällt....lite kul att se reprisen från den direktsända SBF playkanalen där man fick mycket hedrande kommentarer från kommentatorerna i tornet.

Race 2 startade Johan i pole och jag som 2:a så vi skiftade endast sida på gridden, men jag har alltid varit startsnabb och nu i vätan med lite tyngd på hjulen så tog jag även nu kommandot redan i starten och byggde upp ett litet försprång till Johan som i sin tur hade Lillen Persson efter sig, dock var det jag och Johan som dominerade på det blöta underlaget totalt.

Jag hade ledningen betryggande ända fram till mitten av racet då vi började varvningar, för min del blev jag trängd av en konkurrent vid varvning som puffade till mig på mitt bakhjul med följd att jag gjorde en sån perfekt 360 och kunde fortsätta men tyvärr så kom Johan ifatt och förbi. Han som skuffade till mig fick svart flagg och blev diskad men det hjälpte ju inte mig, tvärtom. Hur som helst hade jag och Johan en kamp sista delen av racet där vi skiftade i ledning men till slut blev det Johan som passerade mållinjen först nån sekund före mig. Skit happens, känner att även i detta racet förlorade jag segern dock inte av eget misstag utan externt och kanske får man kalla det raceincident.

Trots allt nöjd med helgen och det blev ju en bekräftelse på att när det är blött så är man riktigt med i toppen. Det bevisade jag ju förra året då vi hade många regnrace och jag stod som vinnare i vår klass i RHK cupen. Nu blev jag 3:a efter Johan och Lillen Persson.

Hela söndagen direktsändes i SBF play och till skillnad från Falkenberg så var det nu mycket bättre upplägg och kvalite på sändningar och intervjuer. För den intresserad om man inte såg direkt så har jag laddat ner mina heat på nedan länkar.

Race 1 http://www.youtube.com/watch?v=8fiukrIcXGw&t=131m11s

Race 2 https://www.youtube.com/watch?v=8fiukrIcXGw&t=366m00s

Intervjuer Formel Vee https://www.youtube.com/watch?v=8fiukrIcXGw&t=217m00s

 

Lite bilder från Racefoto + 1 bild på mig tillsammans med en världsmästare från 1984. (selfi) Tack alla som varit med och stått ut med mina mejl.

Jag tänker fortsätta nästa år igen och hoppas ni vill fortsätta stötta och uppskatta mina utskick. Har ju förresten passerat en stolpe i ålder och lagt upp ribban inför nästa höjd som jag hoppas kunna fullfölja även om det ligger långt bort....

Om du inte vill bli bombarderad så låt mig veta så plockar jag bort dig Under tiden må gott och hoppas vi slipper undan Coronaviruset snart så vi kan återgå till normalt igen och kunna gå på evenemang som numera varit publikfria.

 

 ”live your life today, tomorrow might be too late

 

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se