Kinnekulle Classic

2020-09-05

Tätt mellan racen detta året....

Nu är det tätt mellan givarna,

Kinnekulle avklarades under helgen, prognoserna innan helgen var lite olika men det blev inte som jag hoppades riktigt med regnet för visst fick vi regn men inte vid de tidpunkter vår klass åkte.

Det var en ganska fysisk tuff vecka med en golfturnering "Hingstaslaget" torsdag-fredag och sen hem sent fredag kväll för att tidigt upp på lördagen och anlända Kinnekulle och det enda fria träningspasset denna helgen.

Bilen funkar även om man vill att det ska hända mer vid fullt gaspådrag. Fick många förklaringar till varför jag har problem att hänga med rakt fram, om man säger att jag går i tungviktsklassen så kämpar man emot killar i lätt mellanvikt, fjädervikt.

Det är inte svårt att förstå att det kan bli jobbigt att få 65 hästkrafter att arbeta under dessa förutsättningar, jag har motionerat innan och ska ytterligare en gång lägga in motion om min vikt på bil inkl förare, troligen utan framgång men går det så går det.

Hur som helst över till kvalet som ändå gick jättebra, fick tredje tiden efter Johan Lund och Lars Olsson som tog första startledet, jag och Lillen Persson i andra och Pontus Bentczik och resten av det 20 bilar starka fältet fyllde på. Rullande start är det alltid på Kinnekulle vilket är både på gott och ont, för egen del helt ok då man har fått upp hastigheten i den rullande massan redan innan de röda lamporna släcks.

Tog en placering i starten och hakade på Lund med minimalt avstånd från hans växellåda och så var det hela tiden förutom att Lillen åkte förbi mig på rakan under bron, vi 3 kämpade hela racet och efter målgång skilde det endast 1,3 sekunder mellan segraren Lund ,tvåan Lillen och mig som trea. Ett härligt race som gav mig den enda pallplatsen för helgen.

Race två startade jag i första ledet med andra snabbaste tiden i race 1 efter Lund. Hela fältet fyllde sedan på med i stort sett samma namn från resultatet från race 1.

Var nära att passera Lund in i Kvarnkurvan men orkade inte riktigt och sen blev det ungefär samma utveckling som första racet, vi var 5 bilar som krigade med skiftande placeringar inbördes hela racet. Nu van Lillen för Lund, Olsson, Bentczik och jag själv på 5:e platsen. Racet som helhet bjöd även detta på riktiga fighter och det var inte mer än 5-6 sekunder mellan första och femte platsen.

Som ovan beskrivits så hängde regnskyar i luften, vår klass Formel Vee klarade oss utan dessa hela helgen, men en del andra klasser fick däremot smaka på riktigt svåra förhållanden i blötan.

Trots allt en härlig helg med tighta race och hela bilar för alla i vår klass.

Nu stundar Falkenberg Classic 18-20 september och då blir det troligen direktsändning via länk från Svenska Bilsportförbundet för hela RHK helgen.

Eftersom det fortfarande är publikfritt så blir detta en ny giv för den Historiska Racingen.

Ni som vill veta var man kan se detta får höra av sig så får ni info när vi får kännedom och var och hur detta sker..

 

https://www.rhkswe.org/    reportage från Kinnekulle

 Under tiden lev väl

 

 ”live your life today, tomorrow might be too late

 

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se