Mantorp Classic Festival

2020-08-21

Så har vi då avklarat första racet i RHK cupen uppe på Mantorp.

Halloy igen,

Så har vi då avklarat första racet i RHK cupen uppe på Mantorp.

Efter åtskilliga operationer med bilen så verkar det nu funka även om man alltid vill ha mer (kraft), har nog ett litet handikapp gentemot flera av mina konkurrenter, gissa....

Hur som helst 2 fria träningspass avverkades på fredagen och på dessa kunde jag prova ut lite vad gäller förgasaren som vi labbat lite med på rullande landsväg, fick slutligen återgår till originalet t.v. men lite fler tester skall vi utröna.

Förresten det är en kvällsåkning på Scandinavian Raceway nästa tisdag där DU som vill prova din gatbil till en överkomlig summa kan släppa loss kraften i din bil på en riktig racerbana, gå in på ARC.nu och anmäl dig. 

Lördagen började med kval på morgonen och jag beslagtog 5:e rutan på gridden, kändes helt OK i det 17 bilar starka fältet.

Race 1 efter lunch blev en pers, vi var en klunga på 6 bilar som krigade om ledningen under de 17 minuter + 1 varv som det gällde. Kan säga att det var ett race som nästan bara kan ske i vår klass Formel Vee, även om det var publikfritt så var det många kollegor i andra klasser som bevittnade från läktare den stentuffa kampen, ibland 3 bilar in i kurvorna, för egen del var jag inte längst fram men bevakade kamperna och taktiken var att det måste vara någon/några som kör av varandra men det blev inte så.

Jag slutade 3:a i första heatet, endast 1,2 sekunder efter segraren Lars Olsson Race 2 sent på lördag bjöd på ett liknande race, hamnade på ruta 5 även i detta på gridden. Slutade även i detta 3:a, här snurrade Lars Olsson som vann första racet i en kamp i Mjölbykurvan och därefter var det Johan Lund som vann före Rickard Lillen Persson och jag 3:a 3 sekunder bakom Johan.

Ett fullt godkänt facit i premiärracet, lite regntunga moln passerade vid sidan men tyvärr ville dom inte hjälpa mig att göra banan lite blöt och hal.....

Som tidigare nämnts så hörde man kommentarer från de som såg våra race att vårt heat var den stora behållningen från denna helgen, ett bra betyg.

Nästa race är redan om 2 veckor uppe på Kinnekulle.

Om du inte vill bli bombad med mina mejl så låt mig veta så tar jag bort från listan.

 

Under tiden lev väl

 

 ”live your life today, tomorrow might be too late

 

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se