Falkenberg Classic 2021

2021-09-18

Final på Falkenberg

 

Hello friends,

Då har vi avklarat årets sista race i historiska serien med RHK.

Det blev som jag hoppades en 2:a plats i denna serien efter överlägsne Johan Lund, 3:a kom Pontus Benzsik.

Det blev lite dramatik efter ankomsten till Falkenberg efter vårt enda fria träningspass på fredagen. Upptäckte att bromsarna fram hängde sig lite efter varje inbromsning.

Efter lite support av en erfaren FVee:are, Anders Bertilsson konstaterade vi (han) att kolven i huvudcylindern gick trögt, troligen hade packningen svullnat lite. Goda råd dyra, Dalhems som inte ligger långt från banan hade stängt lördag men lyckades komma i kontakt med ägaren och få honom att plocka fram en ny huvudcylinder som kunde hämtas upp utanför entrén. Som av en händelse var Fredrik Hjalmarsson från Anderstorp på väg till banan och han tog vägen förbi Vessigebro och hämtade reservdelen.

Jag missade kvalet på lördag förmiddag men kunde komma till start till race 1 på lördag eftermiddag, men eftersom jag inte fick nån kvaltid fick jag starta sist i det 21 bilar stora fältet.

En utmaning men samtidigt väldigt roligt. Körde upp mig till 3:e plats efter att några framför krokat ihop och fick bryta men på sista varvet tappade jag efter ett litet misstag och slutade 4:a i mål. Ett roligt race som du kan åka med på bifogad länk via youtube.

Inför race 2 sent söndag stod jag i 3:e ledet med 6:e snabbaste tid från race 1.

Det blev ett häftigt race med 7 bilar som krigade under hela racet (18 minuter) var själv med i klungan till sista varvet då jag tyvärr gjorde en 360 och tappade kontakten, det blev en6:e plats.

Speakern utbrast att detta var det absolut häftigaste racet han någonsin i hela sitt liv hade sett.

En härlig kommentar vilket visar att vår klass är ett riktigt getingbo.

Är nu bortrest och inte fått bilder från Racefoto men om någon vecka lägger jag upp detta tillsammans med onboard race 2 på hemsidan

Under tiden tack för att du velat ta emot mina mejl och supportat under säsongen.

Hoppas få återkomma till nästa år för det verkar tillkomma ännu fler bilar i vår klass vilket gör det ännu mer spännande och roligt.

”live your life today, tomorrow might be too late"