Kinnekulle

2021-05-22

Då är vi igång med säsongen och första racehelgen är avklarad uppe på Kinnekulle.

Hej alla,

Det blev som befarat regnigt och lite av min favorit, men det blev inte riktigt som jag förväntat, det blev mycket regn och det blev mycket oljespill på banan som gjorde att det blev extra slirigt. Efter de två fria träningarna vi hade under lördagen varav ett av dom faktiskt gick på torrt underlag kändes det ganska hyggligt, kvalet som var sent på lördagen avgjordes i regn och det slutade med en andra placering och plats i första ledet på gridden till söndagens race 1.

Vi var 25 bilar i heatet Formel Vee, man kan väl konstatera att vi är 5-6 bilar som ligger i toppen och krigar om tiondelar av sekunder per varvtider så det är mycket tufft, jag är ju åldermannen och kanske den som släpar på den högsta vikten totalt men vi har fruktansvärt roligt, ungtupparna är väl lite tuffare än jag själv men kanske har med åldern att göra, vad vet jag….

Hur som helst efter formationsvarvet innan start på race 1 där jag och Johan Lund stod i främsta ledet och det är alltid rullande start på Kinnekulle, det regnar och är mycket vått på banan vilket betyder mycket spray efter bilarna, det är klart en fördel att ligga först. När de röda lamporna slocknar vid start/mål och starten går är det jag och Johans om åker sida vid sida genom först kurvan under bron och fram emot kvarnsvängen, jag får ett perfekt läge i ytterspår och går upp i ledning före Johan men efter rakan ut på start/mål åker Johans om mig igen under bron men återtar ledningen igen genom kvarnsvängen och håller ledningen ut på 3:e varvet, tyvärr kommer jag lite för långt ut och får lite gräs som underlag och det är inte bra för det blir en 360 med följd att jag tappar massa placeringar och kommer ut som 11 eller 12:a, sen blir det jakt och när målflagg följer blir jag 4:a.  man kan säga att man föll på eget grepp, tyvärr.

Race 2 lite senare under dagen står jag i andra ledet på gridden och är med och krigar i topp 5 när jag på nytt hittar en oljefläck som ger mig ytterligare en 360 och även detta race blir förstört, hamnade på 7:e plats i fältet.

Regn i kombination med olja på banan är inte bra men förvisso lika för alla, nu snurrade jag 2 gånger på en och samma racehelg och jag tror inte jag snurrat någon gång under de senaste 10 åren.

Sammanfattning så är det rent körmässigt och tidsmässigt helt ok men tyvärr resultatmässigt så är jag inte nöjd. Trots allt hemresa med hel bil, tyvärr var det några som efter incidenter får lite garagejobb efter helgen.

Nu får vi se hur det går på nästa race som blir i Karlskoga och Velodromloppet Historic GP 19-20 juni.

Bifogar bilder från helgen som jag köper av Racefoto, dessa visar lite hur besvärligt den kan vara med sikten när det regnar, om allt funkar så lägger jag ut min onboardfilm från race 1 inom kort på hemsidan

https://www.dropbox.com/sh/e530zqfbdm9zlkv/AABfzB8c7r39-dG2ZphpSKnsa?dl=0