Svenskt Sportvagnsmeeting Knutstorp 2021

2021-07-02

Tiden går fort när det är roligt…. Det blev en riktigt hektisk helg, jag fick hoppa över de fria träningarna på Knutstorp och sikta in mig att komma dit till tidsträningen som startade ca 17.00 på fredag eftermiddag.

Förmiddagen tillbringades på Scandinavian Raceway med RingRunners och körning med min 911:a. Det blev ett 20 minuters pass i torrt och ett 20 minuters i regn innan det blev lunch och time för avfärd mot Skåne. En hyffsad uppvärmning inför stundade tidskval i Formel Vee:n senare. Det blev stressigt att klara av att komma in på banan och få bilen besiktigad innan kvalet startade. Ring Knutstorp har jag kört så många gånger så banan kan man och dom hade inte ändrat bansträckningen…
Lite besviken på tiden som renderade i 6:e tid och plats i 3:e ledet på första racet, Anders Bertilsson som ägt min bil tidigare och gjort alla modifieringar var på plats och han ställde upp och kollade lite och det visade sig att vi behövde ändra från toe out till toe in, framvagnen fick en översyn och lite skruvar som kunde efterdragas gjorde bilen lite bättre.

Race 1 kunde blivit fullständig katastrof då en av förarna (dansk) som kvalade och stod ytterligare 3 led bakom mig troligen fick blackout och startade när lamporna 5 till antal drog när den 4:e tändes och kom som en projektil genom fältet och kom genom kurva en ut som andra bil, han tyckte själv att gjorde en kanonstart men fick efter loppet ganska många höjda varningsfingrar, själv var jag ytterst nära att bliva drabbad då jag själv var på väg att byta spår. (kan ses på filmen från race 1), hur som helst blev det lite kalabalik genom första kurvan och jag tappade några placeringar som jag sedan plockade alltefter upp till 4:e plats. En avåkning av Pontus Bencsik gjorde att det blev safetycar vilken vi fick följa ända fram till det blev sista varvet och då var det kört att ytterligare avancera. Trots allt ganska nöjd med racet. Nu fick jag 4:e tiden i racet vilket var kvalificeringen inför race 2 och då blev det start från 2:a ledet.
Tilläggas kan att det drog över en liten tornade på lördag eftermiddag som ställde till mycket oreda i depån, många tält for runt som fallskärmar i depån och orsakade mycket materiella skador, som tur inga person skador.

Race 2 söndag förmiddag blev åxå ganska dramatiskt, starten gick utan ”skandaler” och jag gjorde som vanligt en mycket bra start och tog mig förbi upp till 2:a plats bakom Lillen Persson, efter jagande Anders Tjärnlund, Pontus Bencsik som reparerat sin bil under natten och Johan Lund. Fick släppa Tjärnlund men kunde hålla Johan bakom mig, efter häften av 19 minuter + 1 varv som racet betingade var det en av bilarna som släppte olja genom 4 kurvor så det blev snorhalt och många blev riktigt överraskade, för egen del upptäckte jag detta i rätt ögonblick och kunde direkt ta mig förbi Tjärnlund och varvet efter tog jag även Lillen och byggde upp en liten lucka bakåt, men i samband med oljespillet var det gulflagg genom sista kurvan ut på start och mål och precis när jag kom ifatt en bil som skulle varvas så var jag tvungen att lägga mig bakom innan det blev grönflagg igen och vips så var Johan i häcken på mig ut på rakan, Johan som fick hjälp i vinden bakom mig kunde bromsa sig förbi precis så där kände jag att jag tappade segern, men skam den som ger sig, tror det var 3-4 varv kvar och jag var precis inne i Johans växellåda hela tiden och han blev stressad och snurrade precis framför mig så jag fick med minsta marginal kasta bilen utanför banan ut i grus och gräs och tjong då var jag förbi igen och sen kom Johan inte ifatt utan jag tog svart/vit flagga först. Så jäkla gutt….
Att det ska behöva bli slirigt för att vara med längst fram…. Stolpe in eller stolpe ut.
Bifogar bilder från Racefoto och några trevliga bilder från vårt eget hospitality hos Circus Bencsik. Tror det var Tareq Taylor som stod med kastrullerna och wooken…. Hur som helst det var helt fantastisk
Noteras att Jerker Vinberg inte var snabbare på tidskvalet denna gången…

För den som vill åka med på mina båda race se nedan

Nu drar det ihop sig för sommar och semestrar och jag vill önska alla en riktigt härlig sommar.

I samband med segern på söndagen fick jag i pris en helårsprenumeration på tidningen Rally & Racing. Jag har själv tillgång att läsa den så om någon vill ha den så låt mig veta så bjuder jag på den. Först till kvarn…..


Om du inte vill bli bombarderad med mina mejl så låt mig veta så plockar jag
bort dig.

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas
www.vegasracing.se
www.villavegas.se