Mantorp Classic Festival 2021

2021-08-20

En hektisk racehelg fredag till lördag med 2 träningar, kval och 2 race

Hej alla,

Nu är nog alla tillbaka till verkligheten igen efter en fantastisk sommar/semester.

Veckan som varit har varit riktigt hektiskt, tisdagen på Mantorp med Porschen och sen hem och lasta Formel Vee:n för att på onsdagen packa med golfgrejor för plastgolf på Omberg tillsammans med 40-talet gamla plastgubbar och direkt därifrån till Mantorp.

Tisdagen varnades för regn hela dagen på Mantorp men jag tog ändå chansen och åka Porsche på Mantorp och ännu en gång hade väderprognoserna så fel man kan ha, det var lite blött på morronen men sen blev det blå himmel hela dagen….

Golfen var ju lite udda i detta sammanhanget men måste ändå få säga att jag själv tog vandringspriset efter en superrunda på en fantastisk anläggning på Ombergs Golf & Resort, efter frukost på fredag morgon ställdes kosan mot Mantorp, första träningspasset missade jag, andra passet som var efter lunch funkade riktigt bra, hade snabbaste varvtiden utav de som var ute, vi var 27 bilar till start, vårt kval var sent på fredags eftermiddag och prognoserna visade regn och nu hade dom rätt.

Ja framgång föder ju framgång så det var underbart att se tidslistan efteråt som visade att jag hade snabbast tid även i detta passet. Slut för dagen och lite god mat och inte minst dryck….. lördagen körde vi 2 race, det första startade vid 10-tiden och då stod man i POLE på gridden men nu var det torrt och soligt så lite andra förutsättningar.

Hur som helst så tog jag starten och lyckades hålla den första varvet men sen kom Johan Lund och passerade på rakan och sedan blev jag även tvungen att släppa förbi Lillen Persson, men jag och Lillen hade riktigt tuffa dueller innan vi tog målflagg endast 0,6 sekunder bakom och Johan som vann var 3 sekunder före. Nöjd trots allt för det är många som kandiderar på pallplatserna

Race 2 strax efter lunch startade jag i andra ledet och som 3:a på gridden, gjorde en bra start och tog andra platsen direkt in i första kurvan, Lillen gjorde en tjuvstart och fick sedermera ett tidstillägg på 10 sekunder. Men detta visste jag inte under racets gång, nu var vi 4 bilar som krigade, Johan är snabb och gick inte göra något åt men jag, Lillen, Pontus Bencsik och Håkan Green slogs om platserna bakom, vi skiftade flertalet gånger för när man åker på den långa rakan på Mantorp så får man ett enormt sug och en otrolig sleapstreaming till hjälp om man ligger bakom så det är inte bra att vara först i ett sånt läge om man inte har 20 talet meter tillgodo. På sista varvet och näst sista kurvan satte Lillen in en stöt på Pontus precis framför mig in i hårnålen som så när höll på att resultera att båda fått bryta, dom stötte ihop lite men dom klarade sig och jag kom precis bakom detta och lyckades passera Pontus och därmed skulle jag blivit 3:a igen.

Nu hade arrangören gjort något misstag vid avflaggningen och man räknade bort sista varvet och då blev jag 4:a istället, men skit samma vi hade fantastiska race och inga stora incidenter trots att vi var 27 bilar till start.

 

Nu blir det lugnt till finalracet på Falkenberg 17-19 september