Anderstorp Race Festival 2023

2023-08-16

Slutkört för säsongen

Jaha då var min sista racehelg för 2023 avklarad, (förklaras nedan)

 

Helgen började fint i torsdags med en underbar eftermiddag med kvällsträning och supermånga bilar. Körde bara ett pass med FVee:n och ett par med Porschen.

Så kommer vi då till syftet med helgen som var Anderstorp Race Festival med RHK som började på fredagen med 2 pass fri träning, vädret behöver ju inte kommenteras (regn regn och åter regn)

Tar tyvärr lite udden av det runtomkring men bara att bita ihop.

För min del började det bra med snabbaste kvaltiden på lördag förmiddag, det var både blött och olja på banan så det var inte lättkört.

Race 1 på lördag eftermiddag stod jag således i första startrutan längst fram. Vet inte vad jag tänkte men fick nog ett litet hjärnsläpp för jag gjorde en ganska grov tjuvstart stack innan alla 5 röda lampor slocknade, stannade upp och sedan igång igen men fortfarande i ledning in i första kurvan ut på flygrakan, Johan Lund och Janne Lindqvist åkte förbi i slutet på rakan men det slutade med att båda herrarna hamnade lite utanför banan, Johan klarade sig ut direkt och kom igång medan Janne kom igång liten bit ner i fältet (se filmen). Fick inte till de riktiga tangeringarna då det var skitsvårt med spårval i halkan, som tidigare har jag valt att inte ta onödiga risker. Räknade med att jag skulle bli bestraffad pga min tjuvstart men klarade mig och vet inte varför, tog målgång som 6:a i det 29 bilar stora fältet.

Till Race 2 på söndagen stod jag i 4:e ledet, banan relativt upptorkad men fortfarande med mycket olja på vissa partier, tyvärr kom jag inte runt första varvet då jag helt utan skuld själv blev avkörd i Opelkurvan, en konkurrent snurrande precis intill mig och slog i min bakre del med påföljd att flera stag brast och jag hamnade 10 meter ut ibland Lecakulorna. Bara att kliva ur bilen och ta skydd och se mina kompisar fullfölja, men det var inte bara jag som fick bryta pga avåkningar det var flertalet som fick bärgning efter racets slut. Det blev att åka dumpers och flak tillbaka in i depån

Tyvärr bara att konstatera att jag avslutar säsongen och hoppar över årets sista race i Falkenberg och åker på skördejobb i Ungern. Kommer troligen bli mycket jobb med reparation på bilen

 

Runt omkring hade vi fantastiskt trevligt som vanligt, på min lott hade jag med hjälp av hustrun, Olle ett av mina barnbarn och Anita Ström som är vår grannvinbonde i Ungern att servera Formel Vee korv som är tradition, tror vi serverade upp emot 100 personer med Bullens korv och Öl.

 

Inte nog med det vi i vår klass hade en Rockie som var inte mindre än Tareq Taylor som många besökare upptäckte som besökare, han blev inbjuden av familjen Benzsik som lånade ut bil och härbärge, fick själv ställa upp och hjälpa honom då hans fru/sambo som anlände i privatbil hade nåt problem som fixades under lördagen av Törnwalls Motor till mycket stor belåtenhet.

Han fick självklart chansen att provsmaka våra viner och blev väldigt intresserad att komma på besök ner till oss i Somlo vid tillfälle.

Kan nämnas att han blev otroligt inspirerad av att köra i vår klass så han kommer förhoppningsvis att figurera i vårt Formel Vee gäng framöver…

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

 

 

www.vegasracing.se

www.villavegas.se

www.rhkswe.org

race 1

https://www.youtube.com/watch?v=DpVbR5tNwMY

Porsche

https://www.youtube.com/watch?v=ryFFcJndZ9o&t=509s