Anderstorp Race Festival 2022

2022-08-28

Start i dur och slut i moll,

Racing friends,

Det är med lite dämpad ton jag får göra denna rapporten, tyvärr råkade jag bli sjuk under fredagen och blev tvingad att starta en kur med antibiotika.

Fick lite febertoppar som jag kunde dämpa lite med alvedon och andra kända intag men till slut gick det inte så söndagens race var jag tvungen att kasta in handduken då termometern pekade uppemot 39 och det var inte lämpligt att fresta kroppen som det kändes.

Hur som helst började det ganska bra, redan på torsdagen var det kvällsträning och många som deltog i RHK hade möjlighet att köra lite extra pass då flera inte överhuvudtaget åkt på Scandinavian Raceway, själv åkte jag bland gatbilarna med min 911:a.

Fredagen fick samtliga 8 heat 2 träningspass vardera 20 minuter i underbart väder, vår klass var vi 29 bilar.

Så kom då lördagen och prognoserna som varierat från timma till timma ibland regn och ibland uppehåll, vårt kvalpass på förmiddagen klarade sig utan regn men lite slirigt var det trots allt, troligen en hel del olja som spillts lite här och var. Kunde glädja mig åt att satt bästa varvtid  och därmed Pole position till eftermiddagens Race 1, redan nu kände jag att kroppen inte var i balans men man vill gärna förtränga…. Åkte hem efter kvalet och la mig i ryggläge med alvedon för att återvända lagom till vårt heat skulle lina upp. Och egentligen tyckte jag inte det var så farligt för jag har aldrig haft ont av att det regnar, för det gjorde det verkligen nu, det hade regnat rejält och fortsatte så under hela vårt race.

Starten gick och jag med pole tog starten och ut på flygrakan och det var nästan lite rysk roulett, inte för mig i ledning men de som kommer bakom i fältet, det blir så mycket spray från bilarna att sikten blir lika med noll, man bara hoppas att det inte är någon som snurrar framför, det går trots allt upp emot 170-180 km på rakan och när man känner att det i våra motorsvaga bilar hjulen spinner på 4:ans växel då behöver man ha lite helgon som vakar. Hur som helst fram emot första svängen efter rakan såg jag, f.ö. ”Billebergans” bil, min gamle antagonist för många år sedan komma upp jämsides som numera körs av Jan Lindqvist inför inbromsning men, nej i hälljary han ska inte passera så jag bromsade senare och klarade att behålla min ledning men tyvärr i kurvan efter gamla start/mål så var jag lite oförsiktig i halkan så jag fick ett kast och åkte av en bit utanför banan men lyckades hålla bilen på rätt köl utan att stanna men förlorade flera placeringar och kommer ut som 5:e bil. bara att börja om från början, och nu får man känna på sprayet, man kan likna det när man står i duschen och riktar strålen rakt i ansiktet, ”nada” sikt, speciellt på långa flygrakan där det blir olidligt.

Tog mig ganska snabbt upp till 2:a platsen efter Lillen Persson och hade ett par slaglägen på honom men lyckades inte komma förbi, istället började jag tappa fästet och bilen börjar understyra vilket innebär att bilen inte svänger som man vill utan vill gå mer rakt fram och då tappar man fart, detta betydde att jag även fick släppa både Johan Lund och Håkan Gren före mig i mål så det blev till slut en 4:e placering. Inte nöjd med detta men med tanke på hur kroppen kändes så kanske lite nöjd ändå.

Lördagkvällens fest som vi brukar ha fick jag inhibera och åka direkt hem till sängen för kurering och som ovan sagts så blev det walk over till söndagens race. Hade i så fall startat från 3:e rutan(3:e snabbaste varvet på race 1) på söndagen som visserligen inte bjöd regn men ändå bra hal och utan spray, tror nog att i normala fall med detta underlaget skulle jag nog haft en bra chans.

Jag filmade racet men kvaliteten blev inte bra både pga vädret och att jag skyddade kameran med ett plastöverdrag, är man nyfiken kan man kolla speciellt första delen av tre från start och några varv om man inte vill vara med hela vägen. 

en liten sammanfattning från helgens klasser från RHK (Racer Historiska Klubben) hemsida

Lyckat event i Anderstorp med många gäster – Racerhistoriska Klubben (rhkswe.org)

 

Så va dä mäatt

Nu laddar vi för finalen på Falkenberg 16-18 september

 

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se