Falkenberg Classic 2022

2022-09-18

Sista racet för 2022

Jahapp,

Så har vi då avverkat årets sista race i RHK serie.

Det har varit en lite blandad säsong i år, delvis missade jag ett race i premiären och sen har det varit lite upp och ner.

Men när man sammanfattar lite så har det blivit en fruktansvärd tuff konkurrens i Formel Vee och så får man ju erkänna att man blivit lite äldre (men inte för gammal) och att det tillkommit nya förare som åker otroligt fort.

Efter prisutdelningarna i Falkenberg så var speakern i extas under våra race, han sa att egentligen skulle dom bara köra Formel Vee för det är den klassen som bjuder på racing i världsklass, riktiga fighter och justa sådana, läs gärna reportaget på RHK sida som jag bifogar i länk nedan.

Som jag berättade tidigare så är vi ju över 30 bilar i Formel Vee och detta medför att vi inte får åka alla i samma heat då alla racerbanor har licens för x antal bilar på banan, det betydde att vi blev delade i B och C klass vilket är bra. Enligt vad som sades på vårt interna möte i klassen så är det inte omöjligt att vi blir upp emot 40 bilar nästa år. Svensk racing kommer inte i närheten av detta. Och det är fantastisk roligt att vara med i just denna klassen.

Hur som helst kvalet i lördags gick helt ok hade 7 tiden, att notera de 8 första inom 1 sekund på varvtiderna.

Tyvärr hade vi båda våra race under söndagen, vi körde första redan 9.20 och resultatet i detta race blev en 7:e placering efter fight om 5.e platsen där vi var 3 bilar inom 0,2 sekunder över mållinjen. Lund, Benczik, Green och Lillen var lite snabbare än oss….över mållinjen

Till race 2 som för övrigt var det sista för helgen som inte blev förrän vid 16 tiden hade jag ruta 6 på gridden och det blev lite av mitt underlag då det kom lite regn precis innan vi skulle köra, ingen hann göra några inställningar för detta underlaget så jag hade lite förhoppningar att ta mig uppåt, tyvärr var det något med min bil som gjorde att den understyrde fruktansvärt, ungefär som den gjorde i slutet på racet i Anderstorp, (understyrt vill bilen inte styra in utan vill gå rakt fram) så det gällde att hålla sig på banan. Efter att en bil åkt av och orsakat att safety car fick gå ut så samlades fältet ihop och jag hade då 4.e platsen i fältet. Dock så snurrade Lund när det var några varv kvar och jag kunde passera både honom och Lillen och var därmed uppe på 2.a platsen, tyvärr kunde jag inte hålla mot dessa båda killar utan var tvungen att ge mig på sista varvet och sluta som 4:a

Som sagt säsongen avslutades i och med Falkenberg och en 5.e plats i klassen får man tillskriva detta året, nu är det bara att invänta 2023 och se om man kan fila lite i maskineriet eller hoppas på lite ”lousalouka” och tappa några kilon, för jag har även detta emot mig. Men inte lätt när man gillar god mat och goda viner…

På tal om det så pyser vi ner till farmen i Ungern imorgon och adapterar våra viner från 2021 års skörd….

 

Min onboard kamera lade av efter halva första racet men blev ändå lite fighter

 

Fantastisk avslutning på säsongen i Falkenberg – Racerhistoriska Klubben (rhkswe.org)

 

Tilläggas kan att vi hade stor bankett med ca 80 Formel Vee medlemmar och åt och drack gott och hade lite prisutdelningar för händelser under året.

 

Nu tar jag lite ledigt och så återkommer jag (om ni vill vara med) annars låt mig veta så plockar jag bort er

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se