Velodromloppet Grand Prix 2022

2022-06-24

 

Jahapp,

Då var min premiär avklarad, inte utan bekymmer men ändå, det blev 2 femteplatser vilket kan tyckas lite klent men det har hänt grejer i vår klass. Håkan Gren verkar ha bäst ordning på grejorna medan Johan Lund ligger strax efter, sen är vi skulle jag vilja säga ett koppel på 4-5 bilar som ligger bakom och krigar.

Hur som helst det började på fredagen på den fria träningen som jag turligt nog klarade utan att tappa bakhjulet. Mina vänner hjälpte mig att spänna mutter och sen till andra passet funkade det.

Dock glädjen som varar, till tidskvalet på lördag händer samma sak igen och med vetskapen och något som seglade upp i bakhuvudet fick jag avbryta kvalet och åka lastflak in i depån.

Det visade sig att splinsen som gör att trumman inte skall slira var uppslitna. Ännu en gång stormade grabbarna Bencsik till hjälp med en utbytbar baktrumma som nu funkade, själv skulle jag fixa lite med krängningshämmaren fram och troligen kom det något emellan för jag glömde att dra åt en bult och funktionen som detta gör uteblev. Detta gjorde att mina tider kanske inte nåddes till fullo (egen förklaring)

Låg 4:a när det återstod ett par varv men kunde inte motstå Lars Olsson som verkligen hade fått upp farten. Det visade sig inte minst för han hade 2:a bästa tiden i Race 1

I Race 2 startade jag i femte ledet, och med återinstallerad krängare fram så kändes det lite bättre. Tog mig upp i fältet och slutade 5:a. dock jagade jag Robert Lindholm och Jan Lindqvist hela racet, kan säga att jag räknade kallt med att dessa båda herrar skulle göra misstag för dom krigade nåt grymt med skiftningar i sina positioner om 3:e och 4:e plats. Men detta uteblev, fick aldrig slagläge att kriga fullt ut utan att riskera något, det är lite tufft att gå in 3 bilar i bredd i kurvorna.

Bifogar några bilder dels från egen kamera och bilder från Racefoto.

Som jag nämnde så sändes hela Velodromloppet direkt via Svenska Bilsportförbundet

https://www.svenskbilsporttv.se/video/s-velodromloppet-2022-historic-grand-prix-dag-2-sondag-oafnsv

Vill man se vårt 2:a race i repris så kan man spola fram till 6.15.30. på länken ovan och självklart är där ju flera andra race som är mycket trevliga att studera

 

Nu kommer Knutstorp 1-3 juli. Får se hur det går för jag fick en inflamation i benet som gjorde att jag fick akut ta mig till vårdcentralen och vidare behandling av antibiotika.

All information från denna helgen och Svenskt Sportvagnsmeeting finns att läsa på Racerhistoriska Klubbens sida www.rhk.org under tävlingar.

 

Under tiden

”live your life today, tomorrow might be too late"

 

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se