Velodromloppet 2023

2023-06-24

2 olika temperaturer, vrålhett / regn

Åter tillbaka till verkligheten,

Det blev en sugande helg i temperaturer som varken förare eller bilar  tycker känns bra när det går mot 30 graders strecket.

Kval och race 1 på lördagen hade ovan förutsättningar, vår klass är även denna helgen delad och kanske det är roligare med båda sammanslagna då det blir lite mer bilar och händelser runt hela banan.

Hur som helst kvalade i vårt starka startfält som 6:a av 12 bilar. Som tidigare nämnts är det tufft i klassen då det kommit några nya som är både snabba och unga och inte så tunga vilket gör det tufft.

Men roligt är det och själv får jag inte till det riktigt även om man inte är långt efter täten. Nu slutade jag 5:a när heatet flaggades av efter 12 minuters race + 1 varv. Bilen hel och gubben astrött och dyngsur av svett.

Nu hade prognoserna ändrats inför söndagen och det vankades regn, det slog inte fel så det blev dagsregn i Karlskoga. Brukar vara mitt favoritunderlag men något är inte desamma med bilen (eller kanske bakom ratten)  vet inte men mina konkurrenter har nog hittat lite mer rätt numera.

Hur som helst Race 2 hamnade jag som 5:e bil och 3:e ledet på gridden, det var ganska ihållande regn så det blev otroligt mycket regnsprut bakom bilarna, det är lite vanskligt för sikten är lika med noll i stort sett så det gäller att ha tungan i rätt mun för man vet aldrig om det står en bil på tvären framför.

Även detta racet blev odramatiskt då jag kunde avancera till 4:e plats inte långt efter 2:an och 3an i mål

Som sagt det blev kontraster med stark värme 30 grader och regn 15 grader

Ett av mina mål infriades trots allt att åka hem med hel bil.

I övrigt var det jättemycket publik på lördagen i det fina vädret med mycket uppvisningar och marknader, många trevliga motorintresserade människor som beundrade alla härliga historiska bilar

Tyvärr missade jag att starta kameran i race 2 men race 1 kom med även om det inte var stora händelser från min position.

 

Nu önskar jag alla en riktigt trevlig midsommar med massor av sol och värme med alla tillbehör till mat osv så återkommer jag efter semestern.

Kommer inte att köra Knutstorp1-2 juli men åker med Ringrunners på Anderstorp 30 juni.

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se