Kinnekulle Historic 2023

2023-06-06

Premiär på Kinnekulle

Hallo everybody,

Ber om ursäkt för lite sen återkoppling men det har varit lite mycket som tagit tiden i vår.

 

Hur som helst  har jag avverkat en trackday på Knutstorp nere i Skåne med Porschen som avlöpte utan bekymmer eller skador, bara fruktansvärt roligt…. Nedan en liten åktur

Nästa  resa blev till Kinnekulle med Ringrunners, åk med nedan

 

Sen blev det hem att byta ekipage och återvända till Kinnekulle med Formel Vee:n och premiär race i RHK.

Vår klass som vanligt många bilar med följd att vi blev återigen delade mellan B och C bilar. I C klassen som jag åker var vi 18 bilar och det började med fri träning på lördag förmiddag och efter lunch, åtföljt av tidskval sent på lördagn.

Kände själv att det funkade ganska bra men hade inte mer än 10:e tiden och plats i 5 ledet på gridden. Tiderna skvallrade att det var fruktansvärt tajt. Min tanke var direkt att detta kommer att sluta med hopstötningar in i första kurvorna och säkerligen några som faller bort i racet som var förmiddag på söndagen.

Som alltid är det rullande start på Kinnekulle och ett nervörst fält släpptes av Safetycar och mycket riktigt det hände mycket på första varvet. Blev själv nästan inblandad i en kollision men backade av i god tid för att undvika detta, (börjar bli för gammal för att böka in i kaklet) men det visade sig sean i racet att jag plockade placering för placering och när målflaggan föll så var jag 3:a och med snudd på 2:a platsen, vilket inte varit omöjligt om det varit ett varv till. Får vara nöjd med det, fick ju upp på prispallen och glassa i det härliga vädret.

Race 2 som avlöpte sist på denna racepremiär på söndagen stod jag som 6:e bil på gridden i 3:e ledet. Även detta race blev stökigt i inledningen men alltefter plockade jag ytterligare några placeringar och när 4 varv återstod var jag uppe på 4:e plats och då hände det som hände mig i Kaarlskoga för 3 år sedan att tändspolen lossnade och bilen bara lade av så det var bara att bryta tyvärr. Nu måste jag gör något drastiskt åt detta skitfel men ack så viktiga detalj på bilen. Vår klass har blivit ett riktigt getingbo med många nya unga och snabba förare.

Lite mer finns på RHK hemsida om premiären Racerhistoriska Klubben - Grundad 1978 (rhkswe.org)

Så var det med det, har inte fått ordning på min kamera varför jag inte har någon film ännu men nästa utskick ska jag försöka få med det som blev.

 

 

Nog med racing, nu har jag ett lite rop på hjälp att hitta någon som vill ha fritid i Somlo på vår ena Vingård, har gjort ett litet prospekt med möjlighet till alla lösningar som kan bli aktuellt. Inser att huset mår bäst av att det utnyttjas och underhålls

Ni får gärna delge goda vänner som kan vara intresserade att ha fritid på vingård med möjlighet till underbar natur mycket och goda viner, närhet till både bad och restauranger på gångavstånd.

Flera av er har varit på besök och vet hur det ser ut, se hemsidan

 

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se