Svenskt Sportvagnsmeeting 2022

2022-07-04

Knutstorp SPVM 2022

Jahapp,

Då har vi klarat av Svenskt Sportvagns Meeting åxå, det var ca 220 anmälda ekipage i blandade klasser både i Racer Historiska Klubben och SPVM. Formel Vee var den största klassen med 27 bilar på gridden.

Jag måste erkänna att konkurrensen i vår klass har blivit knivskarp, från att det varit 4-5 bilar som  varit snabba så är det nu 10-talet som åker riktigt fort. Jag räknar in mig bland de 10…. Kan även nämna att jag är klart både äldst och mest välmatad….. inte precis nån merit när våra bilar är förhållandevis motorsvaga.

Hur som helst bilen funkar skapligt även om man skulle vilja ha lite mer kraft i maskinen men reglementet säger att så här får det vara och inte mer.

Trots att jag gick på stark antibiotika i helgen så är jag väldigt nöjd med helgen. Fria träningen på fredagen var väl sisådär, hade väl tider som placerade mig runt 8;e plats.

Till lördagen så väntade tidskval på förmiddagen och då gick det bättre, faktiskt bättre än förväntat, mina juniormekkar fixade lite däckbyten och polering på karossen, det blev 3:e tiden och plats i andra ledet på gridden till eftermiddagens Race 1. Ett par race före vårt så hade man haft oljespill med sanering som följd i slutet på start o mål rakan och även in i första kurvan vilket gjorde det lite svårt att åka normalspår, och även omöjligt att bromsa sig förbi om bilen före låg på den rena sidan. (bild)

Lyckades hålla min position i racet och bli 3:a, även om jag tappade en placering i starten så återtog jag den ganska snart och kunde sedan behålla den i mål. Var i början av racet med och nosade lite på de 2 första bilarna men efter några varvningar så tappade jag lite och sen var det omöjligt att komma tillbaka, fick bevaka min placering och vara nöjd med pallplatsen.

 

Efter lång väntan på söndagen och race 2 så var det åter dags, nu hamnade jag i 3:e ledet eftersom jag hade 5:e bästa tid i race 1. Åter hade något heat för oss spillt olja på precis samma ställe så det blev en repris på spårvalen även i detta racet. Gjorde en bra start och efter att det blev safetycar redan på första varvet så gjorde jag en bra omstart och hamnade som 4:a vilket jag kunde hålla i mål. Även här var jag med bra innan varvningar började då jag tappade lite och sen blev det att bevaka. Hur som helst, i detta startfältet så är jag nöjd…

 

Race 1 funkade min onboard

https://www.youtube.com/watch?v=zaCACzenEKc&t=94s

reportage från RHK

Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp under stekande sol – Racerhistoriska Klubben (rhkswe.org)

 

Nu tror jag många ser fram emot en semester och sol o bad.

 

Nästa race så har jag ”hemmamatch” det är nämligen på Scandinavian Raceway 26-28 augusti där RHK inte varit på 15 år. Skall bli mycket trevligt och hoppas verkligen få se lite hemmapublik då…..

 

Under tiden

”live your life today, tomorrow might be too late"

Vegas

www.vegasracing.se

www.villavegas.se